Ana Sayfa Haberler “Hey Siri” Devrini Kapatan watchOS 5 Özelliği Artık Kullanılabilir!

“Hey Siri” Devrini Kapatan watchOS 5 Özelliği Artık Kullanılabilir!

0

Apple’ın WWDC 2018’in açılış konuşmasında tanıttığı ve test amaçlı olarak beta sürümünü geliştiricilerin kullanıma sunduğu watchOS 5’in gelişimi devam ediyor. Birçok yeni özelliği Apple Watch’lara getiren watchOS 5’in yayınlanan son betasıyla “Hey Siri” devrini kapatan akıllı özelliğin artık kullanılabilir olduğu görüldü.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/04/gelistiriciler-icin-watchos-5-beta-3-yayinlandi/]

watchOS 5 “Raise to Siri”

watchOS 5 ile Apple Watch’da Siri’yi kullanmayı daha kolay getirmeyi planlayan Apple, artık “Hey Siri” denilmesine gerek kalmadan dijital asistanın kullanılabilmesi için “Raise to Siri” özelliğini kullanıma sunuyor. Raise to Siri özelliği ile artık “Hey Siri” demeden bileğinizi kaldırmanız yeterli oluyor ve Siri aktif oluyor.

Apple Watch için şu anda geliştirilme aşamasında olan watchOS 5, kayıtlı Apple geliştiricileri tarafından beta olarak kullanılabiliyor. Güncelleme sonrası karşılaşılabilecek sorunların çözümünün bir iPhone, iPad veya Mac’de yaşanması durumunda kadar kolay olmaması nedeniyle watchOS 5, Beta Yazılım Programı kapsamında değil. Bu nedenle halka açık beta sürümü yayınlanmıyor.

Apple, watchOS 5’in herkese açık final sürümünü bu sonbaharda yayınlayacağını duyurdu. watchOS 5, Apple Watch Series 1, Series 2 ve Series 3’de çalışacak şekilde tasarlandı. Ne yazık ki ilk nesil Apple Watch için (Series 0) bu güncelleme desteği sunulmuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz