Ana Sayfa iOS iPhone ve iPad’de Hey Siri’yi Dinle Nasıl Kapatılır veya Açılır?

iPhone ve iPad’de Hey Siri’yi Dinle Nasıl Kapatılır veya Açılır?

0

Siri’ye soru sorabilmek için “Hey Siri” diyerek Apple’ın sanal asistanın tetiklenmesi pek çok kullanıcının sevdiği bir Siri özelliği. iPhone veya iPad’ine o an temas edemeyen kullanıcılar için Siri’nin manuel olarak tetiklenmesi yerine seslenerek tetiklenebilmesi oldukça kullanışlı. “Hey Siri” özelliğinin acil durumlarda hayat kurtarıcı bir yönü olduğu açık.

Elbetteki bu özelliğin sürekli aktif olmasının bazı olumsuz yanları da var. Örneğin Siri, herhangi bir sohbetiniz sırasında ona seslendiğinizi düşünerek cevap vermeye çalışabilir. Çoğu iOS kullanıcısının bu durumla karşılaştığı bir gerçek. Geçtiğimiz günlerde İngiltere Parlementosu’nda benzer bir durum yaşandı. İngiltere Savunma Bakanı’nın parlamentoda konuştuğu sırada Siri’nin Suriye kelimesini “Hey Siri” olarak algılaması bakanı zor durumda bıraktı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/03/siri-ingiltere-savunma-bakani-gavin-williamsonin-konusmasini-boldu/]

Hiç olmadık yerlerde, beklenmedik şekilde Siri’nin tetiklenmesinin önüne geçmek mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

“Hey Siri”yi Dinle Özelliğini Kapatma

Adım 1: iOS cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. Siri ve Arama menüsüne dokunun.

Adım 2: Siri’ye Sor başlığı altında yer alan “Hey Siri”yi Dinle seçeneğinin yanındaki anahtar yeşil yani açıksa anahtarın üstüne dokunarak özelliği kapatın.

“Hey Siri”yi Dinle özelliğini kapatmanız durumunda, Siri’yi iPhone X’te yan düğmeye basılı tutarak, diğer iPhone ve iPad modellerinde ise ana ekran düğmesine basılı tutarak kullanabilirsiniz.

“Hey Siri”yi Dinle Özelliğini Açma

Adım 1: “Hey Siri”yi Dinle özelliğini yeniden etkinleştirmek için Ayarlar > Siri ve Arama menüsüne dokunun.

Adım 2: Siri’ye Sor başlığı altında yer alan “Hey Siri”yi Dinle seçeneğinin yanındaki anahtara tıklayarak yeşil yani açık konuma getirin.

Bu adımdan sonra “Hey Siri”, “Hey Siri, bugün hava nasıl” gibi kısa sorular sorarak tamamlayabileceğini kurulum süreci başlayacaktır. Bu işlem tamamlandığında “Hey Siri”yi Dinle özelliği yeniden aktif olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz