Ana Sayfa Apple Apple, Yeni Mac ve iPad Modellerinin Kaydını Yaptı!

Apple, Yeni Mac ve iPad Modellerinin Kaydını Yaptı!

0

Apple’ın bu hafta, Avrasya Ekonomik Komisyonu (EEC) aracılığıyla yeni iPad’lerinin ve Mac’lerinin kaydını yaptığı ortaya çıktı. Bu, yeni Mac ve iPad modellerinin yakında gelebileceği anlamına geliyor.

Fransız web sitesi Consomac tarafından ortaya çıkarılan belgeler, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya’da satılan şifrelenmiş cihazlar için yasal olarak gerekli olan kayıt belgelerini kapsıyor.

Yeni Mac Modelleri

Kaydı yapılan beş Mac modeli iki farklı aralığı işaret eden A1931, A1932, A1988, A1989 ve A1990 model numarasına sahipler. Son üç model numarası, 13 inç MacBook Pro (Touch Bar’lı ve Touch Bar’sız) ve 15 inç MacBook Pro için beklenen yenileme ile alakalı olabilirken, ilk iki model numarasının yenilenmiş bir 12 inç MacBook’u ve MacBook Air için potansiyel bir yenilemenin ufukta olduğunun göstergesi olarak görülüyor.

Apple, MacBook Air’in yerini lacak olan yeni giriş seviyesi 13 inç MacBook’unu 2018’in ikinci yarısında tanıtmayı planladığını iddia ediliyor. Bununla ilgili ayrıntılar söylentilere konu olan cihaz hakkında yeterli düzeyde değil ancak 12 inçlik MacBook ailesine ait olabilir ve A1931 ve A1932 model numaraları bunu gösteriyor olabilir.

13 inçlik MacBook’un fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor ama şu anda MacBook Air’in ABD satış fiyatı 999 dolar. Bu fiyat, Apple’ın şimdiye kadarki 12 inç MacBook ve MacBook Pro modelleri ile hiç yakından eşleşmeyen bir fiyat noktası.

Yeni iPad Modelleri

Beş yeni iPad modelinin hangi modeller olduğunun tahmin edilmesi zor olmakla birlikte, Apple’ın bu yıl daha ince çerçeve, daha hızlı işlemci, özel Apple tabanlı GPU ve Face ID desteğini sunan TrueDepth kamera sistemine sahip yeni iPad Pro modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Güvenilir kaynaklardan gelen bir raporda, yeni iPad Pro modellerinden birinin daha ince çerçeve ve 11 inç boyutunda bir ekrana sahip olacağı öne sürülüyor.

EEC belgesindeki belki de en ilginç detay, Mac ve iPad modelleri için verilen macOS 10.13 ve iOS 11 ile yazılım sürümü referansları. Bu, Apple’ın macOS Mojave’yi hazır olmadan önce Mac modellerini yenileyebileceği ve iPad modellerini Face ID ile uyumlu hale getiren iOS 12’yi yayınlamadan önce yeni iPad Pro modellerini piyasaya sürmesi anlamına geliyor ki bunun pek ihtimal dahilinde olmadığının altını çizmek gerekiyor.

Tüm bunlarla birlikte, iOS 11’de tıpkı iPhone X’in piyasaya sürülmesinden önce cihaz için “modern iPhone” şeklinde “modern iPad” kod dizesi bulunması ise aslında hiçbir şeyin kesin olmadığının bir göstergesi. Ayrıca, Apple’ın Nisan ayında EEC aracılığıyla birkaç yeni modelini kaydettiği belirtildi. Apple’ın Mac serisinin yeni sürüme geçmesinin bir gecikme olduğunu ve yeni iPad’lerin Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz