Ana Sayfa Apple Intel, Apple’ın Kararı Sonrası iPhone için 5G Modem Operasyonunu Durdurdu!

Intel, Apple’ın Kararı Sonrası iPhone için 5G Modem Operasyonunu Durdurdu!

0

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre Apple, 2020 iPhone’larında çip üreticisi Intel’in 5G modemlerini kullanmayacak. İsrailli internet sitesi CTech by Calcalist, Intel’in iç yazışmaların incelediklerini, “konuyu bilen kişilerle” konuştuklarını ve Intel’in 2020 mobil cihazları için 5G modemlerini sunmayacağından dolayı 5G modem geliştirme operasyonlarını durduğunu açıkladı.

Apple’ın mobil cihazlarında 5G teknolojisine yer verebilmek için büyük bir çaba gösterdiği söyleniyor. Intel yöneticileri, daha hızlı bir WiGig (802.11ad) Wi-Fi standardı dahil olmak üzere, gelişmiş teknolojideki modemlerini kullanmama kararından dolayı Apple’ı eleştiriyorlar.

Haber, geçtiğimiz hafta Apple’ın gelecekteki iPhone’larda Intel’in modelerinin yerine MediaTek tarafından üretilen modemleri kullanmayı tercih edebileceğini söyleyen bir analistin öngörüsünü takip ediyor. Northland analisti Gus Richard, öngörüsü için herhangi bir zaman çizelgesi paylaşmadı ancak 2018 iPhone’larının gelmesi öncesinde Apple’ın bazı tedarikçilerle yaptığı anlaşmalardan 2019 veya 2020’de Intel ile olan modem işbirliğini noktalaması bekleniyordu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/apple-intel-ile-yollarini-ayirmaya-hazirlaniyor/]

Apple, daha önce modem yongaları konusunda sadece Qualcomm’a güvenmek yerine, birkaç yıl önce Intel’le de çalışma başladı. Mevcut iPhone modellerinde her iki şirketin tedarik ettiği LTE çipleri kullanılıyor ancak Apple, Qualcomm’la başlayan patent savaşı sonrası şirketin modemlerini tamamen kullanmamayı hedefliyor.

Apple’ın kendi modem çiplerini geliştirdiğine inanılıyor ancak geliştirme ve üretim safhasındaki sürecin tamamlanmasına kadar üçüncü taraf tedarikçiler ile çalışmaya devam etmesi gerekecek. Güncel söylentilere göre Apple, 2018 iPhone modelleri için LTE çiplerinin yaklaşık yüzde 70’ini Intel’den alacak. Kalan yüzde 30’luk kısmının ise Qualcomm’dan tedarik edileceği iddia ediliyor.

Apple, Mac serisinde de Intel’in yongalarını kullanmamayı düşünüyor. Şirketin 2020 yılında Mac’lerinde kendi geliştirdiği özel yongalarını kullanacağına dair söylentiler var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz