Ana Sayfa Haberler LG, Bu Yılın iPhone Modelleri için 3.5 Milyon OLED Ekran Tedarik Edecek!

LG, Bu Yılın iPhone Modelleri için 3.5 Milyon OLED Ekran Tedarik Edecek!

0

Apple’ın bu yılki iPhone modelleri için ikinci bir OLED ekran tedarikçisi edinmeye yönelik çabasında geldiği aşamayı gösteren yeni bir raporda, LG’nin 3.5 milyon OLED ekran siparişi verebileceği öne sürülüyor. Bu, daha önceki bir raporda önerilen 2-4 milyon adet OLED ekran siparişine kıyasla biraz daha yüksek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/lg-display-iphone-x-plus-icin-oled-ekran-paneli-tedarik-edecek/]

3.5 milyonluk OLED ekran siparişi, Apple’ın Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak için uzun zamandır sürdürdüğü çabasının bir parçası. Samsung, Apple’ın sıkı kalite kontrollerini gereken hacimde karşılayabilen tek şirket ve bundan doları iPhone X için tek OLED ekran paneli tedarikçisi.

iPhone’lar için LG’nin İlk OLED Ekran Üretimi

Apple’ın iPhone’ları için ikinci bir OLED tedarikçi bulabilmek için özel olarak kullanılan OLED üretim hattı oluşturabilmek adına 2.7 milyar dolar ödeme yaptığı belirtiliyor. Bu yatırımın OLED ekran üretim hattının kurulum maliyetlerinin büyük kısmını karşıladığı söyleniyor.

Apple, genellikle her bileşen için en az iki tedarikçi ile çalışmayı tercih ediyor. Böylece, hem bir tedarikçisinde oluşabilecek problem sonrası karşılaşacağı sorunları minimize ediyor, hem de ücretlendirme konusunda pazarlık yapabilme şansı buluyor. Şu anda iPhone X’in en pahalı bileşeni OLED ekranı ve Apple’ın bu atılımının iPhone X’in OLED panelindeki maliyeti düşürmek için oldukça önemli bir yere sahip.

Normal şartlarda Apple, LG’den OLED ekranların yaklaşık yarısını üretmesini bekliyordu ancak Koreli şirketin Apple’ın üretilmesini beklediği OLED ekran hedefine ulaşmak için halen çalışmalarını sürdürüyor. Yani henüz tam kapasite üretim için hazır değil. Muhtemelen LG, iPhone X’e kıyasla daha büyük ekrana sahip olacak olan iPhone X Plus için 6.5 inçlik ekran paneli üretecek bir tedarikçi olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz