Ana Sayfa Haberler 2018 Mayıs Ayının En Çok Satan Akıllı Telefonu iPhone 8!

2018 Mayıs Ayının En Çok Satan Akıllı Telefonu iPhone 8!

0

Counterpoint Research’ün paylaştığı yeni verilere göre Apple, akıllı telefonları ile 2018 yılının Mayıs ayında en çok satan akıllı telefonları listesini egale etmeyi başararak büyük bir başarı elde etti. Apple, akıllı telefonları ile dünya çapında en çok satan akıllı telefonlar listesinin ilk sırasında iPhone 8, üçüncü sırasında iPhone X ve beşinci sırasında iPhone 8 Plus ile yer almayı başardı.

2018 Mayıs Ayının En Çok Satan Akıllı Telefonları

Nisan 2018’de Apple’ın akıllı telefon satışlarında Samsung’un karşısında kayıp yaşadığını ve Samsung’un Galaxy S9 Plus’ının listenin ilk sırasına yerleştiğini görmüştük. Bununla birlikte, Apple’ın artık iPhone 8’i ile Samsung’un Galaxy S9 Plus’ını zor da olsa geride bırakarak listenin en güncel sıralamasında ilk sıraya yerleşti. iPhone 8 ve Galaxy S9 Plus, dünya çapında en çok satan akıllı telefonların yüzde 4,8’ini oluşturuyor.

iPhone X tarafında, listeye bakarak akla gelen ilk şey işlerin yolunda gitmediği olabilir ancak iPhone X’in yüzde 2,3 ile listenin üçüncü sırasında yer alması aslında büyük bir başarı. Çünkü iPhone X, şu anda dünyanın en pahalı akıllı telefonlarından biri olmasına rağmen böylesine yüksek satış rakamlarını görmüş durumda.

Listenin dördüncü sırasında Xiaomi Redmi 5A, beşinci sırasında ise iPhone 8 Plus yer alıyor. Apple, iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus’la listenin ilk beş sırasında yer alan akıllı telefonların üçünü elinde bulunduruyor. Hepsinden önemlisi Apple, Samsung’a kıyasla akıllı telefondan daha fazla kâr ederek bir başka başarıyı da elinde bulunduruyor.

Counterpoint Research, iPhone 8’in başarısını, cihazın kamera yeteneklerine odaklanan “iPhone ile nasıl çekilir?” reklam kampanyası da dahil olmak üzere, Apple’ın rakipleri karşısında oldukça iyi bir şekilde uyguladığı reklam baskısına bağlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz