Ana Sayfa Haberler Apple Music, Abone Sayısı ile Spotify’ı Geride Bıraktı!

Apple Music, Abone Sayısı ile Spotify’ı Geride Bıraktı!

0

Digital Music News’e konuşan bir endüstri kaynağına göre Apple Music, Spotify’ın ABD’deki abone sayısını geçerek büyük bir başarı elde etti. ABD merkezli bir distribütör olduğu söylenen anonim kaynağın, Apple Music, Spotify, Tidal ve Sirius XM gibi çeşitli müzik servislerinin abone seviyelerini gösteren detaylı bir raporu paylaştığı belirtiliyor.

Rapora göre, hem Apple Music hem de Spotify’ın isteğe bağlı abonelik sunan müzik servisleri arasında 20 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Apple’ın ABD’deki net abone sayısının bilindiği ancak gizlilik korumasından dolayı net rakamın paylaşılmadığı belirtiliyor.

Apple Music, Spotify’ı ABD’de Geçti!

Şubat ayında The Wall Street Journal, Apple Music’in ABD’de Spotify’dan daha fazla abone sayısına ulaştığını açıklamıştı. Apple’ın ABD merkezli abone sayısındaki artış oranının Spotify’ın yüzde 2 olan artış oranı ile karşılaştırıldığında yüzde 5 olduğu söyleniyor.

Apple Music’in abone sayısının artmasının asıl nedeninin tüketicilerin elindeki iOS cihaz sayısının artmasından kaynaklandığı dile getiriliyor. The Wall Street Journal’ın paylaştığı raporun ortaya çıkmasından bu yana Apple, Apple Music’e özgü özellikleri içeren HomePod’unu piyasaya sürdü ve önemli bir adım atmış oldu.

Apple Music Kullanıcı Etkileşim Rekoru Kırdı

Apple’ın müzik servisi kısa bir süre önce Drake’in beşinci albümü Scorpion ile ilk 24 saatin ardından 170 milyonu aşkın dinlenme sayısını yakalayarak tek günlük dinlenme rekorunu kırdı. Apple Music, Spotify’da 120 milyon daha az aboneye sahip olmasına rağmen Spotify rakibinin tek günlük dinlenme sayısına ayak uyduramadı ve Apple’In daha güçlü kullanıcı etkileşimine sahip olduğu ortaya çıktı.

Apple Music’in 50 Milyondan Fazla Abonesi Var

Mayıs ayında Apple’ın CEO’su Tim Cook, Apple Music’in ücretli abonelikler ve ücretsiz deneme için dünya çapında 50 milyondan fazla abonesi olduğunu söyledi. Bu açıklama 31 Mart 2018 itibariyle 75 milyon ödeme yapan abonesi olduğunu söyleyen Spotify’ın bazı abonelik detaylarını ortaya koyuyor. Spotify, ücretli abonelik, reklamlı ve kullanıcılara özel tekliflerle en az 170 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip.

Apple Music, Apple’ın hizmet kategorisinin sürekli büyümesine önemli bir katkıda bulunuyor ve 2018 yılının ikinci mali çeyreğinde 9.1 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelir, yıllık bazda yüzde 31’lik bir artışa neden oldu. Hizmetle ilgili diğer gelirler arasında App Store ve iTunes Store satışları, ücretli iCloud depolama alanı aboneliği, lisanslar ve daha fazlası yer alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz