Ana Sayfa Apple iPhone’ları Yavaşlattığı İddiası ile Apple’a 70’den Fazla Dava Açıldı!

iPhone’ları Yavaşlattığı İddiası ile Apple’a 70’den Fazla Dava Açıldı!

0

Apple, geçtiğimiz yıl cihazlarının beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek için bazı eski iPhone modellerinin performansını düşürdüğünü itiraf etmişti. Apple, bunu mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmak ve iPhone’ların olabildiğince uzun süre kullanılabilmesi adına yaptığını açıkladı. Birçok müşteri Apple’ın eski iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlattığını ve bunun bir planlı eskitme şekli olduğunu düşündüklerini söyleyerek tepki gösterdi.

Açılan Davaların Sayısı Artıyor!

Apple, iletişim eksikliği nedeniyle müşterilerinden özür dileyerek gönderdiği mektubunda, herhangi bir Apple ürününün ömrünü bilinçli olarak kısaltmadığını ve kullanıcı deneyimini güncellemelerle düşürmek gibi herhangi bir müdehalede bulunmadığını söyledi.

Milyonlarca Apple müşterisi şirketin bu açıklamasına inandıklarını söylese de inanmayan müşteriler de yok değil. iPhone’larının kasıtlı olarak yavaşlatıldığına inanan müşterilerin açtığı dava sayısında önemli artış yaşanırken, sadece bu hafta ABD’nin birçok eyaletinden 78 müşterinin Apple’a dava açtığı ortaya çıktı. Cupertino merkezli şirket, müşterilerini yeni bir iPhone almaya zorlamak için kasıtlı olarak cihazlarını yavaşlatmakla suçlanıyor. Açılan davaların büyük çoğunluğu bu suçla öne çıkarken Apple, Kaliforniya’nın Tüketici Hukuk Çözümleri Yasası ve diğer benzer yasaları ihlal etmekle suçlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok eyaletinden dava açan kullanıcıların genel olarak iPhone 5, iPhone 5s, iPad Air, iPad Pro ve iPad mini dahil olmak üzere pek çok Apple cihazı sahibi olmaları dikkat çekiyor. Apple’a göre performans yönetiminden etkilenmeyen iPhone 5, iPhone 5s ve bazı iPad sahiplerinin neden davacı oldukları ise şimdilik belli değil. Şu anda sadece ABD’de iPhone’ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiası ile Apple’a 100’den fazla açıldı ve davaların birleştirilerek yakında görülmeye başlanacağı söyleniyor.

Uygun Fiyatlı Pil Değişim Programı

Apple, müşterilerinden özür dilemesinin yanında, iPhone 6 ve üzeri modelleri için pil değişim ücretini 2018’in sonuna kadar 129 TL’ye düşürdü. Bu kararından önce pil değişimi için ödeme yapan kullanıcılara para iadesi yapılacağı duyuruldu. Dahası, iOS 11.3 ile bir iPhone’un pil ve performans durumunu izlemek için Pil Sağlığı özelliği beta olarak kullanıma sunuldu.

Apple cihazlarına iOS 11.3 veya daha yeni bir sürüm ilk yüklendiğide, daha önce etkinleştirilmiş olan performans yönetimi özelliği otomatik olarak devre dışı bırakılıyor. Beklenmedik şekilde kapanma sorunu yaşanması durumunda özellik otomatik olarak etkinleşiyor. Bundan sonra her ne kadar Apple tarafından önerilmese de Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı menüsünden özelliği devre dışı bırakmak mümkün.

iPhone’unuzun pili ile ilgili sorun yaşıyorsanız veya sorularınız varsa Apple Destek’e başvurun. Ayrıca bir Apple Store’u veya Apple Premium Reseller’i ziyaret ederek iPhone’unuzun pilini 129 TL karşılığında dakikalar içinde değiştirilmesini saplayabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz