Ana Sayfa Apple Apple, Sağlık Endüstrisine Büyük İlgi Duyuyor

Apple, Sağlık Endüstrisine Büyük İlgi Duyuyor

0

Apple, sağlık sektörüne giderek artan bir ilgiye sahip. Şirket, şimdiye kadar bu alanda kayda değer adımlar attı ve iPhone’ları tıbbi cihazlar, kullanıcıların sağlık verilerini kayıt altına alması için bir merkez haline getirmeye devam ediyor.

CNBC’nin bu hafta paylaştığı bir raporda, Apple’ın oldukça kalabalık olan sağlık endüstrisinde nasıl başarılı olmayı hedeflediği konusuna değiniliyor.

Apple ve Sağlık Endüstrisi

CNBC, geniş bir ölçekte Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft ve Salesforce gibi teknoloji şirketlerinin sağlık endüstrisinde büyük hamleler yaptıklarını belirtiyor. Teknoloji devlerinin tüm pazarlarda devrim yapmaya çalışmak yerine kendi güçlü yönlerini ortaya koymaya çalıştıklarına değiniliyor.

Apple için sağlık endüstrisi, gizlilik, tüketici güveni ve sunulan araçların tasarımı gibi konulara yoğun bir şekilde eğilmek anlamına geliyor. Cupertino merkezli şirket, kendi çalışanlarını da sağlık hizmetlerinin sağlayıcı tarafını test etmek için kullanıyor ve AC Wellness aracılığıyla çalışanlarına dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunmak için çalışıyor.

Öte yandan Apple, uzman olmadığı alanlarından uzak durmaya çalışıyor. Bu, tıbbi cihazlar ve farmasötik satışlar gibi alanlardan oluşuyor. Ancak Apple bu alanlara da belli bir düzeyde ilgi gösteriyor. Geçen yıl Apple’ın sağlık ürünlerinin geliştirilmesi ve geliştirme sürecindeki gecikmeleri minimize etmesine olanak tanıyan bir pilot programa dokuz teknoloji şirketi ile dahil olduğu açıklandı.

Sonuç olarak Apple’ın sağlık alanına büyük ilgi gösterdiği ve bunun sonuçlarını aldığı görülüyor. Teknoloji devinin tıbbi cihazlar geliştirerek daha fazlasını yapmaya çalışması ise dikkat çekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz