Ana Sayfa Apple Apple, HomePod ile Akıllı Hoparlör Pazarındaki Payını Artırıyor!

Apple, HomePod ile Akıllı Hoparlör Pazarındaki Payını Artırıyor!

1

Canalys, akıllı telefon piyasası hakkında en yeni verilerini yayınlayarak Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod’un Şubat 2018’de piyasaya sürülmesinden bu yana nasıl bir performans sergilediğini ve akıllı hoparlör pazarının nasıl ilerleyeceğine dair tahminlerini paylaştı.

Akıllı Hoparlör Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

Raporda küresel pazarda yerini alan akıllı hoparlör kurulu kullanıcı sayısının 2018 yılı sonuna kadar 100 milyona yakın olacağına inanılıyor. Bu, 2017’ye kıyasla yüzde 150’lik etkileyici bir büyüme oranına karşılık geliyor.

Pazarın Lideri Amazon ve Google

Beklenmedik bir şekilde, Amazon ve Google’ın akıllı hoparlör donanımlarının en popüler tercih olmaya devam ettiği, Amazon’un yüzde 34 pazar payına, Google da yüzde 34’lük pazar payına sahip olduğu görülüyor.

Canalys, Apple’ın bu yıl sonunda küresel akıllı hoparlör pazarının sadece yüzde 4’ünü yakalayacağını tahmin ediyor ve 2022 yılına kadar yüzde 10’luk bir pazar payına sahip olabileceğini söylüyor.

Rapor, özellikle Google’ın ve Amazon’un son dört yılda pazarı yüzde 34’lük paylar ile ikiye böldüğünü gösteriyor. Geriye kalan kısmını Amazon ve Google’dan düşük ama yakın satış dilimine sahip küçük üreticiler oluşturuyor.

Geçen ay Apple, Fransa, Almanya ve Kanada’da HomePod’un satışına başladı. HomePod henüz Türkiye’de satışa sunulmadı. HomePod’un ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı henüz belirsiz.

Cupertino merkezli şirketin gelecek yıl aranan bir sonraki nesil HomePod’unu tanıtacağını gösteren bazı sızıntıların söz konusu olduğunu da hatırlatalım.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/25/yeni-nesil-airpods-ve-homepod-icin-onemli-bilgiler-ortaya-cikti/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. HomePod’un bu derece geride kalmasinin en temel sebebi cok cok kisitli piyasaya sürülustur. İlk ciktiginda sadece 3 ulkede piyasaya surulmesi zaten pazar payinin kisitli kalmasi acikliyor. Her ne kadar sirinin zayif kalmasi homepoda olan talebi etkilesede suan cok az ulkede satista olmasi ile cokta bor pazar payi elde etmesi munkun degil. Tum dunyada ayni anda satisa sunuldugu an en az %20 leri aninda gorecektir ve cok kisa zamanda pazar lideri olacaktir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz