Ana Sayfa Haberler iPhone, Refah Düzeyinin Bir Göstergesi Olabilir mi? İşte Cevabı!

iPhone, Refah Düzeyinin Bir Göstergesi Olabilir mi? İşte Cevabı!

2

ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu’nun paylaştığı en yeni araştırmada, tüketici davranışına ve medya tüketimine dayalı demografik özelliklere yer veriliyor. Araştırmaya göre, belli bir servetin sahibi olunduğunun en yaygın göstergesi bir iPhone’a sahip olmaktan geçiyor.

Araştırmada, ABD’deki gelir, eğitim, cinsiyet, ırk ve politik ideoloji ile tanımlanan gruplar arasındaki kültürel mesafedeki zamansal eğilimler analiz ediliyor. İki grup arasındaki kültürel mesafe, bireyin grubu, medya tüketimi, tüketici davranışı, zaman kullanımı gibi veriler baz alınarak hesaplanmış.

iPhone, Refah Düzeyinin Bir Göstergesi Olabilir mi?

Chicago Üniversitesi’nde ekonomist olan Bertrand ve Kamenica’nın yaptığı araştırmada, Apple iPhone dışında hiçbir markanın “yüksek gelirli” olunduğunun bir göstergesi olmadığı bilgisi yer alıyor. Bununla birlikte, araştırmanın sonucunda “yıllardır verilerimizde kullanılan hiçbir marka, 2016’da bir Apple iPhone’a sahip olmak gibi yüksek gelirli olunduğunu göstermiyor” kanısına ulaşılıyor.

Araştırmacılara göre, bir iPhone’a sahip olan kişinin “yüksek gelirli” olunduğunun doğru tespitini yapma şansınız yüzde 69,1. Araştırmacılar, yüksek gelirli olmanın tanımı hane halkının gelirinin ülkeye göre en yüksek çeyrekte olması olarak yapıyor.

Araştırmaya göre, bir iPad’e sahip olmak refah durumunun iyi bir göstergesi olabilir ancak bu oran yüzde 66,9 ile iPhone’a kıyasla biraz daha düşük. Android tabanlı bir akıllı telefona sahip olmak gelir durumunuzun doğru bir şekilde tahmin etme şansını yüzde 59,5 olarak belirliyor.

Elbette, bu tür araştırmalara sahip nitelikler var. Bu yazıda, örneklem büyüklüğü 6,394 olan Mediamark Araştırma İstihbaratı verileri bulunmaktadır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Iphone sahibi olmak 2010 yilindan once refah duzeyi iyi olanlar icin gecerliydi. 2008-2009 yilinda en pahali telefon 900-1000 bandindayken iphone 3gs 1500-1600tl idi sebebi ilk iphone olmasi tek secenek olmasi Simdi ise refah duzeyi degil teknolojiye cesitlilige doymusluk olarak cevaplandirabiliriz bu soruyu

    • Elbette ama halen dünyanın en pahalı amiral gemisinin bir iPhone modeli olduğu ve muhtemelen bunun böyle devam edeceği unutulmamalı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz