Ana Sayfa Haberler 6.1 inç LCD iPhone, Ekranı ile OLED’e Yakın Deneyim Sunabilir!

6.1 inç LCD iPhone, Ekranı ile OLED’e Yakın Deneyim Sunabilir!

0

Apple, LCD ekran panellerinin çerçevesini inceltmek, OLED ekranların hemen hemen çerçevesiz olan tasarım formuna yakın hale getirmek için Eylül ayında tanıtılması beklenen 6.1 inçlik iPhone modelinde LED arka aydınlatma çipine sahip LCD ekran kullanabilir.

DigiTimes, Japonya merkezli Nichia’nın Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen 6.1 inç LCD iPhone’da kullanılan panellerin arka plan aydınlatmasında kullanılmak üzere LED çiplerin tek tedarikçisi olacağını iddia ediyor.

LED Arka Aydınlatma Çipleri Ekran Çerçevesi için Önemli

0,4t LED çipleri kullanan arka aydınlatmalı LTPS-LCD akıllı telefon ekranları 4.0-4.5mm’lik çerçeveye sahipken, 0.3t LED çiplerinin kullanımı ile ekran çerçevesi 2.0-2.5mm’ye kadar düşüyor. Böylece LCD ekranların OLED’e karşı rekabet gücünü artırabilmek mümkün.

Önceki söylentiler, düşük maliyetli iPhone modelinde yüksek ekran teknolojisinin kullanılacağını gösteriyordu. Örneğin Apple, iPhone modelinde bir OLED ekranının bazı faydalarını daha düşük bir maliyetle denk hale getirdiği veya aştığı söylenen Japan Display’in Full Active LCD’lerini kullanabilir. Ayrıca, Japan Display’in Apple’ın sipariş talebini karşılayabilmek için LCD üretimini hızlandırdığının iddia edildiğinin altını çizelim.

The Wall Street Journal’a göre Apple’ın tedarik zincirindeki kaynaklar, şirketin önümüzdeki dönemde iPhone satışlarının büyük çoğunluğunu LCD ekranlı model veya modellerinin oluşturmasını bekliyor. Apple, başlangıçta LCD’ler ve OLED ekranlar ile iPhone modellerinin kabaca eşit miktarda üretilmesini istedi ancak şimdi daha uygun fiyatlı iPhone X benzeri model için güçlü müşteri talebi beklediğinden dolayı LCD ekranlı modelinin üretiminin daha fazla olmasını istiyor.

DigiTimes kaynakları, Ağustos ayında küçük bir hacimli ve Eylül ayında geniş çaplı hacim üretimi ile 6.1 inçlik iPhone’un üretiminin başlayacağını, deneme üretiminin Temmuz ayında başlayacağını söylüyor. Bu zaman çizelgesine dayanarak, Nichia’nın geliştirilmiş LED arka aydınlatma çiplerinin üretim kapasitesinin tamamına yakını 2018’in ikinci yarısında Apple tarafından rezerve edilebilir.

Apple’ın düşük maliyetli ve bununla birlikte uygun fiyat etiketine sahip LCD ekranlı iPhone’unu piyasaya sunacağını ilk kez tahmin eden güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, cihazın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’a benzer şekilde 700 ila 800 dolar arasında bir fiyat etiketi olacağını düşünüyor. 2018 iPhone modellerinin Eylül ayındaki Apple özel etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz