Ana Sayfa Haberler Android Tabanlı Akıllı Telefon Yerine iPhone X’u Tercih Etmek İçin 8 Temel...

Android Tabanlı Akıllı Telefon Yerine iPhone X’u Tercih Etmek İçin 8 Temel Sebep

1

Apple, geçtiğimiz yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği özel etkinliğinde iPhone’un 10. yıldönümü için ikonik akıllı telefonu iPhone X’u tanıttı. Çentikli tasarımı ile bir anda eleştiri yağmuruna tutulan iPhone X’u için tüm bu eleştirilerin aslında birer önyargı olduğu ortaya çıktı. Çünkü birçok iPhone X kullanıcısı için çentikli tasarım hem görünüm hem de kullanım kolaylığı ile oldukça özel bir yere sahip oluverdi.

Apple’ın mevcut amiral gemisini tercih etmek için birçok sebep var. Peki bunlar ne? Bu yazımızda Android tabanlı herhangi bir akıllı telefonu tercih etmek yerine iPhone X’u tercih etmek için 8 temel sebebi sizin için bir araya getirdik.

Daha Verimli Uygulamalar

Android tabanlı akıllı telefonlar için sunulan uygulamaların verim düşüklüğü yıllardır tartışıladursun, Apple’ın iOS platformunda bu tip sorunlar yıllardır yaşanmıyor. Mesela Facebook’un Android için geliştirilen mobil uygulaması ile iOS için geliştirilen uygulaması arasında dağlar kadar fark var.

Sadece Facebook uygulaması için değil, diğer birçok popüler uygulamalarda da iOS için eşsiz bir uyumluluk söz konusu ve uygulamalar genel olarak akıcı bir şekilde çalışıyor.

iOS 11 ile iPhone X’un üst düzey performans sunuyor olmasının bu sonbaharda yayınlanacak olan iOS 12 ile çok daha iyi olacağının ipucunu da verelim.

4K Video Kaydı

Başta iPhone X olmak üzere Apple’ın son iPhone modellerinde 4K 60fps video kaydı yapılabiliyor. Apple, Samsung gibi diğer akıllı telefon üreticilerine kıyasla 4K video kaydında herhangi bir çekim sınırı ile kullanıcılarını sınırlamıyor. Özellikle video çekmeyi seven kullanıcılar için iOS ile iPhone’ların bu yönü tartışılamayacak kadar iyi.

Çift Kamera ve Kamera Efektleri

Apple, iPhone X’in arka tarafında konumlandırdığı çift lensli arka kamerasında ve ön kamerasında biribirinden özel efektler sunuyor; Doğal Işık, Stüdyo Işığı, Kontur Işığı, Sahne Işığı, Sahne Işı Mono.

Bu kamera efektlerinin oldukça iyi çalışması sayesinde iPhone X ile adeta profesyonel bir kamera ile çekilmiş gibi fotoğraflar çekmek mümkün hale geliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/01/iphone-x-studyo-kalitesinde-portreler-sundugu-iddiasi-dogrulandi/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2017/11/16/iphone-x-truedepth-kamerasi-neler-yapabiliyor/]

Performans

Tanıtım tarihi bakımından (Eylül 2017) o yılın akıllı telefonlarına kıyasla dünyanın en hızlı akıllı telefonu olduğunu kanıtlayan iPhone X, bu yıl tanıtılan en yeni Android tabanlı birçok amiral gemisine kıyasla halen daha yüksek performans sunarak dünyanın en hızlı akıllı telefonu olmaya devam ediyor. iPhone X, birçok benchmark testinde ve gündelik kullanımda sunduğu üstün performansı rahatça hissediliyor.

Ekran ve Kasa Tasarımı

iPhone X’un şüphesiz en çok eleştirilen tarafı ekran tasarımı. Ekranının üst tarafındaki o çentik her ne kadar eleştirilse de sunduğu kullanım kolaylığı ile aslında kullanıcıları cezbediyor.

Parmağınızı çentiğin sağ tarafından aşağıya doğru kaydırdığınızda Denetim Merkezi’ne, çentiğin sol veya herhangi bir yerinden aşağıya doğru kaydırdığınızda Bildirim Merkezi’nin geliyor olması kullanım kolaylığını artırıyor. Apple’ın çentikli tasarımı cihazlarında benimsemeye başlamasıyla Android tabanlı akıllı telefon üreticileri de birçok akıllı telefonunda çentikli ekran tasarımı kullanmaya başlamış olmaları da zaten çentikli tasarımın korkulacak bir tarafının olmadığını gösteriyor.

5.8 inçlik uzun ama çok geniş olmayan ekranı ile iPhone X’u tek elinizde tutmak, iOS klavyesini kullanmak, parmağınızla ekranın herhangi bir yerine yetişmek çok kolay. Kablosuz şarj için kasayı kapatan cam ve cihazın tüm kenarlarını çepeçevre saran paslanmaz çelik bantlar cihazın tasarımını oldukça iyi hale getiriyor.

Face ID

iPhone X, kesinlikle Android tabanlı akıllı telefonların yüz tanıma sistemlerine göre daha yavaş bir yüz tanıma sistemine (Face ID) sahip. Face ID’nin diğer birçok akıllı telefonun yüz tanıma sistemine göre daha yavaş çalışıyor olmasının temel nedeni ise sunduğu yüksek güvenlik.

iPhone X’un yüz tanıma sistemini aldatabilmek diğer yüz tanıma sistemlerine göre oldukça zor. Birçok amiral gemisi Android tabanlı akıllı telefonda telefon sahibinin Facebook fotoğrafını kullanarak yüz tanımayı aldatabiliyorken, iPhone X’un Face ID’sini aldatabilmek için çok daha fazlasını yapmak gerekiyor. Mesela özel bir maske oluşturmak gibi…

Jestler

iPhone X’de fiziksel ana ekran düğmesinin kaldırılmasıyla jestler ve Ana Ekran çubuğu hayatımıza girdi. Bu çubuğu ve belirli parmak hareketlerini kullanarak uygulamalar arasında geçiş yapmak, Ana Ekran’a dönmek gibi birçok fonksiyonu yerine getirmek için parmağınızı kullanmanız yeterli.

Pil Performansı

iPhone X, 2.700 mAh kapasiteli pili ile birçok Android tabanlı akıllı telefona kıyasla oldukça küçük bir pile sahip olmasına rağmen, Android işletim sistemini çalıştıran diğer tüm akıllı telefonlara kıyasla iOS’un sahip olduğu yüksek yazılım optimizasyonu sayesinde oldukça yüksek pil performansı sunuyor.

Android’in arka planda daha fazla görev yürütüyor olması pil performansını olumsuz etkilese de iOS’da işler bu şekilde yürümüyor. Öyle ki isterseniz arka planda yüz uygulama çalışıyor olsun, ekranınızda görüntüleniyor olmadıkları müddetçe pil hiçbir etkisi yok. iOS’un böylesi bir optimizasyona sahip olması pil performansını olumlu yönde etkiliyor. iOS için geliştirilen uygulamarın Android’e kıyasla çok daha iyi şekilde optimize edilebiliyor olması yine pil performansını olumlu yönde etkiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. 8 yıllık Apple kullanıcısı ve Apple fanatiği olan benim gibi bir müşteriyi küstürdü bu açgözlü firma. Ki her sene yeni çıkan iPhone’u alan bir kullanıcıydım ben. 10. yıla özel telefon yapıyorsun kutudan çıkan kulaklık aynı, şarj cihazı aynı. 6100 TL vereceğim birde gidip hızlı şarj etmek için 300-400 TL daha bayılacağım. Bütün Apple ürünlerimi elden çıkardım sadece Apple TV kullanıyorum. iPhone’da yaptığım herşeyi ve daha fazlasını şu an Note 8 ile çatır çatır yapıyorum. iPhone X’in tek güzel özelliği face ıd. Ekran demişsiniz de iPhone X olan arkadaşlarımla ekran karşılaştırması yapıp tokatlayıp yolluyorum. Uygulamalar arasında da öyle dağlar kadar fark yok, abartmışsınız. Performansta kağıt üzerinden yazan rakamlar benim için hiçbir anlam ifade etmiyor, ben günlük kullanımıma bakarım. Neyse size iPhone X ile mutluluklar…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz