Ana Sayfa Haberler iOS 11.4.1 Yüksek Pil Tüketimi Sorununu Çözüyor mu? İşte Cevabı!

iOS 11.4.1 Yüksek Pil Tüketimi Sorununu Çözüyor mu? İşte Cevabı!

6
iOS 11.4.1

Apple, iOS 11 için on beşinci ve son güncellemesi olması beklenen iOS 11.4.1’i dün yayınladı. iOS 11.4.1, Kısıtlı USB Modu, performans geliştirmeleri ve birkaç hatayı çözen küçük çaplı bir güncelleme olsa da iOS 11.4’de yaşanan sorunları gideriyor olması bakımından önemli bir yere sahip.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/09/ios-11-4-1-yayinlandi-iste-sunulan-tum-ozellikler/]

Birçok iPhone kullanıcısı yaklaşık bir buçuk ay önce yayınlanan iOS 11.4 güncellemesinin yüksek pil tüketimi sorununa sahip olduğunu dile getirerek önemli bir sorunu işaret etmişlerdi. Her ne kadar Apple sorunu doğrulamasa da resmi Apple destek forumlarında bu sorunla ilgili onlarca başlık açıldı. Gelen kullanıcı geribildirimlerine bakarak iOS 11.4‘ün yüksek pil tüketimi sorununa sahip olduğu ortaya çıkmış oldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/09/ios-11-4-guncellemesi-ve-yuksek-pil-tuketimi-sorunu/]

iOS 11.4.1 Yüksek Pil Tüketimi Sorununu Çözülüyor mu?

iOS 11.4.1’in sürüm notlarında yüksek pil tüketimiyle bir sorunun giderilip giderilmediği konusuna değinilmediğinden dolayı en yeni iOS 11 sürümünün sorunu çözüp çözmediği büyük merak konusuydu. Nitekim iOS 11.4.1’in bir önceki sürümde yaşanılan yüksek pil tüketimi sorununu çözdüğü ortaya çıktı.

Reddit’te iOS 11.4.1 için deneyimlerini paylaşan birçok kullanıcı, güncelleme öncesi yüksek pil tüketimi sorunu yaşadıklarını ancak artık sorunun çözüldüğünü söylüyor. Hatta ilginçtir ki ilk iOS 11.3 ile sunulan Pil Sağlığı özelliğinde güncelleme ile pilin sağlığının yüzde 1-3 arasında artığını dile getiriyorlar.

iOS 11.4.1’in pil performansı tarafında genel bir yorum yapabilmek için en az 24 saat beklemek gerekiyor ancak ilk kullanıcı geribildirimlerinin olumlu olduğunu belirtelim.

iPhone, iPad veya iPod touch’ınıza iOS 11.4.1’i yüklediniz mi? Pil performansı konusundaki ilk izlenimleriniz ne? Lütfen aşağıdaki yorum alanından paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. Sabahlari telefonu sarjdan çıkarınca bir saatte kullanmadan yuzde 91e falan düşüyordu suanda herhangi bi sorun gözükmüyor arkadaşlar

  2. İos’un her sürümünü test etmiş biri olarak tabi bu ios yazılımlarını asla wifi üzerinden almadım itunes ile pcden güncellesim ios 11’in tüm sürümleri berbat bir durumda şarjı sömürüyor resmen ios 9.3.5 veya ios 10.3.1 en kral yazılımdı her geçen gün yazılımın işine ediyorlar ios 11.4.1 şarj sorununu düzelti dediker ama hikaye düzelme felan yok

  3. Kesinlikle çözülmedi lütfen ne yapbileceğimi söyleyin telefonu kullanmıyorum sadece bırakıyorum 100 ken aldışımda 70 oluyor yada şarja tqkıyorum çıkarıyorum 3,4 dk içinde 98 oluyor zaten yavaşlığı ve kasmasını katmıyorum bide telefon bildiğiniz çöp oldu pil de maksimum kapaside 91 ‘e düştü.. 6 plus telefonum bu arada yardımcı olun ????

  4. Benim kullandigim se icin olumlu fark etti. 11.4 ile bir gun dayanmayan batarya ayni kullanim sartlarinda 11.4.1 ile 1,5-2 gune yakin gidiyor. Aslinda ios 10 performansini yakaladigimi dusunuyorum. Pil sagligim %98. Uzun zamandir ilk kez bir guncelleme yuzumu guldurdu.

  5. Telefondan soğudum resmen 2 gün giden şarj şuan da 1 gün dayanmıyor akşam %60 la bırakıyorum sabah %25 le uyanıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz