Ana Sayfa Haberler Uyuşturucu Kullanıcılarının Yeni Gözdesi Apple Watch!

Uyuşturucu Kullanıcılarının Yeni Gözdesi Apple Watch!

0

Zaman zaman teknolojinin, teknolojik cihazların kötüye kullanıldığını duymuş olabilirsiniz ancak böylesini ilk kez duyacağınızdan eminiz. Apple’ın akıllı saati Apple Watch’ta yer alan kalp atış hızı monitörü, egzersiz izlemeden birçok tıbbi durumları tespit etmeye kadar her şey için kullanışlıdır ancak bir grup insanın kalp atış hızı monitörünü amacı dışında kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

CNBC, kokain, ekstazi, ketamin ve diğer uyuşturucu kullanıcıların kalp atış hızını anlık izlemek için Apple Watch kullandığını bildiriyor ve ekliyor; bunu eğlence amaçlı uyuşturucu kullanımını daha güvenli hale getirmek için yapıyorlar.

Uyuşturucu bağımlıları, kalp atış hızları yükseldiğinde ilaç kullanımını keserek kalp krizi riskini azaltabileceğine inanarak Apple Watch’u kullanıyorlar. Doktorlar ve konunun uzmanları, bunun oldukça yanlış bir güvenlik duygusu sağladığı düşüncesi olduğunu söylüyor.

Kaliforniya Üniversitesi San Francisco’da kardiyolog ve doçent olan Ethan Weiss, kalp ritminin ve tansiyonun kokain kullanımıyla etkinlendiğini ve şu anda piyasada bulunan akıllı saatlerin çoğunda bu ikisinin birlikte izlenebilir olmadığını söylüyor.

Apple’ın daha sağlıklı bir kullanıcı kitlesi oluşturmak için Apple Watch’u ile yıllardır önemli geliştirmeler yapabilmek adına etkin bir mücadele içerisinde olduğunu gözlemlerken, şirketin akıllı cihazının böyle bir şekilde kötüye kullanıldığını görmek oldukça şaşırtıcı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz