Ana Sayfa Apple Apple, Sponsoru Olmamasına Rağmen 2018 Dünya Kupası’nı Domine Etti!

Apple, Sponsoru Olmamasına Rağmen 2018 Dünya Kupası’nı Domine Etti!

0

Apple, bir dizi futbol temalı reklam filmi yayınladı ve 2018 Dünya Kupası’nın ortasında yeni bir Mac kampanyası başlattı. Şirketin 2018 Dünya Kupası etkinliğinin sponsorları arasında değil. Bununla birlikte Quartz’a göre Apple, “2018 Dünya Kupası’nın kazananı” oldu.

FIFA’nın bu yıl sadece 1.6 milyar dolarlık pazarlama yapması beklenen Dünya Kupası’na sponsor olmak doğal olarak pek ekonomik değil. Ancak Apple, oldukça ekonomik bir taktik buldu.

FIFA, etkinliğine resmi sponsor olmayan şirketlerinin ürünlerini giyen-kullanan futbolcuların bir pazarlamaya dahil olmaları engellemek için şirket logolarının gösterilmesini istemiyor. İşte bu yüzden Beats logolu kulaklık takan futbolcuların kulaklığındaki Beats logosu kapatılıyor.

Futbolcuların büyük çoğunluğu Beats kulaklıklarını tercih etse de büyük bir kısmının Apple’ın kablosuz kulaklığı AirPods’u kullanmayı tercih etmesi dikkat çekiyor. Beats örneğinde logo kapatılabilirken, AirPods’lar da gizlenecek bir logonun olmaması ve kulaklığın tasarımından kolayca Apple’ın kulaklığı olduğu anlaşılabildiği için olay burada kopuyor.

AP ve Reuters fotoğrafçılarının servis ettiği fotoğraflar sayesinde AirPods kullanan bazı futbolcular aşağıdaki galeride görülebilir. Anlayacağınız gibi, gerçekten kablosuz AirPods’lar dünyanın dört bir yanından 2018 Dünya Kupası’na katılmak için gelen oyuncular arasında net bir favoriydi.

Bu noktada Apple’ın AirPods’larını futbolculara tanıtım amaçlı verip vermediği net değil ancak şirketin 2018 Dünya Kupası’na açık bir ilgisi olduğu bilinen bir gerçek. Cupertino merkezli şirket, Siri ve Apple News’e özel Dünya Kupası özellikleri ekledi, “Mac’in Arkasında” adlı yeni bir reklam kampanyası başlattı ve geçtiğimiz hafta, “iPhone ile Çekildi” reklam kampanyasının devamı niteliğindeki üç yeni futbol temalı reklam filmini paylaştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/06/apple-3-yeni-iphone-ile-cekildi-videosu-paylasti/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz