Ana Sayfa Apple Apple’ın Yeni Makine Öğrenimi ve AI Şefi Siri’yi Düzeltebilecek mi?

Apple’ın Yeni Makine Öğrenimi ve AI Şefi Siri’yi Düzeltebilecek mi?

0
Apple John Giannandrea

Apple, kısa bir süre önce arama motoru Google’ın eski yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi (ML) çalışanı 53 yaşındaki İskoç mühendis John Giannandrea’yı alarak Cupertino’daki merkezinde makine öğrenimi ve yapay zeka şefi olarak görevlendirdi.

Cupertino merkezli şirket, dün Apple Yönetimi sayfasını güncelleyerek Giannandrea’yı makine öğrenimi ve yapay zekan şefi olarak ekledi. ML ve Siri ekibini Giannandrea yönetiminde birleştiren Apple, bu şekilde Siri’nin eksikliklerinin giderilmesini umuyor.

Giannandrea, özel olarak Apple’ın AI ve ML stratejisini şirketin genelinde, macOS ve iS için Core ML çerçevesinin ve Siri’nin geliştirilmesi konusuna eğilecek.

Yıldız mühendis, Google’ın makine öğrenimi, araştırma ve arama ekibinde sekiz yılını geçirdi. Kariyerinin başında, teknoloji şirketi olan Tellme Networks ve Metaweb Technologies’i kurdu ve General Magic’de kıdemli mühendis olarak çalıştı.

2017 yılında Google ile yapılan röportajında Giannandrea, AI’nin önemini, sınırlamalarını ve ML’nin hızlanmasını konuşmak için Frederic Lardinois ile bir araya geldi.

Verge, tüm bunların Siri ile nasıl bağlantılı olduğunu şöyle açıklıyor;

Birçok yönden Siri sadece bir telesekreter. Siri’yi kullandığımızda bilgi almaya çalışıyoruz (örneğin yarın havanın nasıl olacağını öğrenmek gibi) veya bir komutu (şarkı çalmak gibi) gerçekleştiriyoruz. Her iki durumda da bilgisayarın ne istediğinizi ve ihtiyacınız olan şeyleri nasıl alacağını anlamasını gerekiyor.

Apple’ın Yeni Makine Öğrenimi ve AI Şefinin Google için Yaptıkları

Google, 2010 yılında Metaweb’i satın aldı ve teknolojisini bir soru sorduğunuzda pop-up kutularına aktaran Knowledge Graph’a entegre etti. Yalnızca 2015 yılında bu kutular, tüm Google arama sorgularının yaklaşık üçte birini oluşturdu.

Giannandrea, Google’ın daha önce hiç görmediği arama sorgularına yanıt vermesine yardımcı olan, e-posta ve metinlere otomatik yanıtlar öneren Akıllı Yanıt (Smart Reply) özelliğini geliştirmede etkili olan RankBrain sistemini geliştiren ekiple çalıştı.

Apple’ın yeni AI şefi, Google için yaptıkları ile büyük işler başardı ve şimdi sırada Siri var. Bakalım Siri için beklenen geliştirmeleri ve düzeltmeleri yapabilecek mi, bekleyip göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz