Ana Sayfa Haberler Google, iOS için Gboard Uygulamasına Mors Alfabesini Ekledi

Google, iOS için Gboard Uygulamasına Mors Alfabesini Ekledi

0
Google Gboard Mors Alfabesi

Google, iOS için Gboard uygulamasına engelli kişiler için erişilebilir bir dijital iletişim yöntemi sunan Mors alfabesini yazabilme özelliğini ekledi.

Özelleştirilebilen bu özellik, klavyenin harflerini büyük ve tire tuşlarıyla değiştirerek metnin girilmesini sağlıyor ve klavyenin üstündeki otomatik öneri şeridinde Morse alfabesinden metin dizileri sunuyor.

Google ayrıca, kullanıcılara Gboard uygulamasını kullanarak Mors alfabesiyle nasıl iletişim kuracaklarını öğreten web tabanlı bir Mors Typing Trainer oyununu sundu.

Gboard projesinde çalışan serebral palsili hastalığı için yardımcı teknoloji geliştiricisi Tania Finlayson, hastaların Morse alfabesini kullanarak nasıl daha etkili iletişim kurabildiklerini Google blog yazısında açıkladı:

İlk başta Mors alfabesini öğrenmenin zaman kaybı olacağını düşünürdüm ama çok geçmeden bana sözlerimle tam bir özgürlük verdiğini öğrendim ve ilk defa boyunumu bükmeden rahatlıkla konuşabiliyordum. Okul yorucu olmak yerine eğlenceli olmaya başladı. Çalışmalarıma odaklanabiliyor ve arkadaşlarımla ilk defa gerçek konuşmalar yapabiliyordum. Ayrıca, okulda her an bir yetişkin figürüne ihtiyacım yoktu ve bu harikaydı.

Mevcut Gboard kullanıcıları için Mors alfabesi özelliği güncelleme ile (sürüm 1.29) sunuluyor. Gboard, App Store’da iPhone için ücretsiz olarak indirilebilir. [Doğrudan İndirme Bağlantısı]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz