Ana Sayfa Apple Apple, Çin için 300 Milyon Dolarlık Temiz Enerji Fonunu Duyurdu

Apple, Çin için 300 Milyon Dolarlık Temiz Enerji Fonunu Duyurdu

0
Apple Güneş Panelleri

Apple, tedarikçilerini yenilenilir enerji kaynaklarına bağlantılı hale getirmek için tasarlanan 300 milyon dolarlık bir yatırım fonunu başlattığını duyurdu.

Apple, ilk 10 tedarikçisiyle birlikte önümüzdeki dört yıl boyunca Çin Temiz Enerji Fonu’na 300 milyon dolarlık yatırım yapacak. Apple, fonun Çin’de 1 gigawatt yenilenebilir enerji içeren temiz enerji projelerine yatırım yapacağını ve bu gücün 1 milyona yakın eve güç sağlamaya eşdeğer olduğunu söylüyor.

Apple’ın yeni fonu, sürdürülebilir yatırımlar konusunda uzmanlaşmış bir firma olan DWS Group tarafından yönetilecek. Ayrıca DWS’nin fona yatırım yapmayı planlıyor.

Apple’a göre, Çin Temiz Enerji Fonu katılımcılara daha fazla alım gücü ve daha çeşitli temiz enerji çözümlerine ulaşma avantajı sağlayacak. Katılımcı tedarikçiler arasında Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, Golden Arrow, Jabil, Luxshare-ICT, Pegatron, Solway, Sunway Communication ve Wistron yer alıyor.

Apple, bu yılın başında şirket için bir kilometre taşı olan dünyanın dört bir yanındaki tüm tesislerinin yüzde 100 yenilenebilir enerji ile güçlendirildiğini açıklamıştı. Apple’ın bu hedefe ulaşmak için, güneş enerjisi panelleri, rüzgar çiftlikleri, biyogaz yakıt hücreleri, mikro hidrasyon üretim sistemleri ve diğer enerji depolama teknolojileri de dahil olmak üzere dünya çapında yenilenebilir enerji tesislerine yatırımlar yapıyor.

Tedarikçi Temiz Enerji Programı’nın 2015 yılında açıklanmasından bu yana, 10 ülke çapında 23 üretim ortağı Apple’ın üretim hatlarına yüzde 100 temiz enerji ile güç vermeyi taahhüt etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz