Ana Sayfa Haberler Apple, Kendi Fotoğraf Baskı Hizmetini Durdurma Kararı Aldı

Apple, Kendi Fotoğraf Baskı Hizmetini Durdurma Kararı Aldı

0

Apple, 2002 yılında iPhoto’ya entegre ederek piyasaya sürdüğü fotoğraf baskı ve proje siparişi hizmetini durdurma kararı aldı. Hizmet, basit baskılardan albümlere, fotoğraf kitaplarına ve takvimlere kadar kullanılabiliyordu. Apple’ın baskı hizmeti birkaç yıl önce iPhoto’nun Fotoğraflar uygulamasıyla değiştirilmesiyle Mac’te yer almaya devam etti ancak iOS tarafı için hizmet hiçbir zaman sunulmadı.

Bu yılın ilerleyen günlerinde Apple, hizmeti sunmayı tamamen bırakacağını duyurdu. Bunun duyursunu Apple, macOS 10.13.6 Fotoğraflar uygulamasındadaki bir mesajla yaptı ve yerleşik servisi için son siparişlerin 30 Eylül 2018’e kadar verilmesi gerektiği belirtti.

Şu anda en yeni macOS sürümü Mojave’nin Fotoğraflar uygulamasına Apple’ın entegre baskı servisi için herhangi bir bağlantı yer almıyor.

Apple’ın tavsiyesi, müşterilerin fotoğraflar projeleri uzantısı içeren üçüncü taraf herhangi bir uygulamayı Mac App Store’dan indirerek kullanmaları yönünde. Bu API, macOS High Sierra ile tanıtıldı ve fotoğraf servislerinin Mac için Fotoğraflar uygulamasında fotoğraf baskısı arayüzünü kullandırabilmelerine izin veriyor. Bu şekilde ödeme işlemi ve baskı hizmetleri Apple yerine üçüncü taraf şirketlerce gerçekleştiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz