Ana Sayfa Haberler Apple Mac Satışları Son 6 Yılın Zirvesinde!

Apple Mac Satışları Son 6 Yılın Zirvesinde!

0
Mac Satışları

Apple’ın Türkiye tarafında Mac modellerine zam yapması sonrası Türkiye’deki satışlarının büyük oranda düşmesi beklenirken, Gartner tarafından bugün yayınlanan yeni PC sevkiyatları tahminlerinde Apple’ın dünya çapındaki Mac sevkiyatları 2018’in ikinci çeyreğinde yüzde 3 oranında artırdığı ortaya çıktı. Bu çeyrekte Apple, 2017’nin ikinci çeyreğindeki 4,2 milyona sevkiyat rakamına kıyasla tahmini 4,4 milyon Mac sevkiyatı gerçekleştirdi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/zamli-mac-fiyatlari-macbook-macbook-air-macbook-pro-ve-imac/]

Apple’ın Pazardaki Payı Artıyor!

Böylece Apple’ın pazar payında hafif bir büyüme kaydedildi. Şirketin 2017’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7 olan pazar payı 2018’in ikinci çeyreğinde yüzde 7,1’e yükseldi.

Apple Mac Satışları

Apple’ın artan Mac satışları, şirketin son altı yılda gördüğü ilk büyümeye karşılık gelirken, dünya çapında PC sevkiyatlarında da genel bir artışın yaşanması dikkat çekiyor. Dünya çapındaki PC sevkiyatları, bir önceki çeyrekte 61.3 milyon iken ikinci çeyrek 62.1 milyon adete yükseldi.

Apple, 2018’in ikinci çeyreğinde sevkiyat rakamlarını artırmasına rağmen Dell, HP ve Lenovo’nun arkasında dünyanın dört numaralı PC satıcısı olabildi. Lenovo, 13.6 milyon PC sevkiyatı ile ilk sırada yer alırken onu 13.6 milyon sevkiyat rakamı ile HP ve 10.5 milyon ile Dell takip etti. Dünya çapındaki ilk beş PC satıcısından biri olan Acer Group, bu çeyrek 4 milyon PC’yi sevkiyatı yaptı.

Apple, Amerika Birleşik Devletleri’nde beklediği satış rakamlarına ulaşamadı. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde 1.84 milyon olan Mac sevkiyatı bu yılın ilk çeyreğinde 1.81 ve bu çeyrek 1.7 milyon oldu. ABD’nin bir numaralı PC satısıcısı HP olurken onu ikinci suada Dell ve ünücü sırada Lenovo takip etti. Apple, kendi ülkesinde de dört numaralı PC satıcısı oldu. Apple’ın ABD’deki pazar payı yüzde 12,7 iken Lenovo’nın yüzde 14,9, Dell’in yüzde 28,6 ve HP’nin yüzde 29,3 olduğu saptandı.

Apple Amerika PC Satışları

HP hariç ABD’deki tüm satıcıların sevkiyat rakamlarında yüzde 0,6’lık düşüş yaşandı. Acer Group, Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 25,7’lik büyüme ile en iyi çeyreğini görürken, ABD genelinde yapılan sevkiyatlar çeyrek boyunca toplam 14,5 milyon PC olmak üzere yüzde 1,7 yükseldi ve bu rakam 2017’nin ikinci çeyreğinde 14,3 milyon olarak kaydedilmişti.

2018 Apple PC Pazar Payı

Gartner’ın paylaştığı verilerin birer tahminden ibaret olduğu unutulmamalı ancak bu tahminlerin gerçeğe yakın olabileceğini belirtelim. Örneğin, geçtiğimiz yıl Gartner, 2017’nin ikinci çeyreğindeki tahmini Mac sevkiyatlarını 4,2 milyon olarak açıklamıştı ve gerçekten de Apple’ın o çeyrekte 4,2 milyon Mac sevkiyatı yaptığı ortaya çıkmıştı.

Apple’ın Mac satışlarının önümüzdeki çeyrekte ve 2018’in sonuna kadar önemli ölçüde artması bekleniyor. Apple dün, gelişmiş işlemciler, daha fazla RAM, daha yüksek kapasiteli SSD’ler ve True Tone ekran teknolojisi ile donattığı yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Pro modellerini tanıttı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/macbook-pro-modelleri-yenilendi-yeni-macbook-pro-fiyatlari-ve-ozellikleri/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz