Ana Sayfa Apple LG Display, 2018 iPhone’lar için Milyonlarca OLED ve LCD Ekran Üretecek

LG Display, 2018 iPhone’lar için Milyonlarca OLED ve LCD Ekran Üretecek

0

Kore merkezli Newspin tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre LG Display, Apple’ın 2018 model iPhone’ları için hem LCD hem de OLED paneller tedarik etmek üzere önemli bir anlaşmaya vardı.

Anlaşma, LG Display’i 2018 yılında Apple’a 20 milyon civarında LCD ekran paneli tedarik etmesini kapsıyor. Önceki söylentilerdeki gibi, 2018 iPhone modelleri için LG’nin 3 ila 4 milyon arasında OLED ekran paneli tedarik edeceği anlaşma metninde olduğu gibi doğrulanıyor.

LG Display, 2018 iPhone’ları için Milyonlarca Ekran Paneli Üretecek

Buna ek olarak Newspin raporunda, 2019 yılında Apple’ın 6.5 inçlik panel siparişlerinin çoğunluğunu güvence altına almak için LG’yi tedarik zincirine eklendiğini iddia ediliyor. Bu rakam, LG’nin OLED sevkiyatlarını yılda 10 milyon üniteye çıktığını göreceği anlamına geliyor. LG’nin iPhone için Kore’deki E6 6G tesisinde OLED panellerini üreteceği belirtiliyor.

Apple’ın bu yıl, iki OLED iPhone (5.8 inç ve 6.5 inç) ve bir adet 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’u piyasaya sürmeye hazırlandığı iddia ediliyor. LCD ekranlı modelin OLED ekranlı modellere kıyasla en uygun fiyatlı model olarak konumlandırılması bekleniyor.

LG-Apple anlaşmasının diğer önemli LCD tedarikçileri Sharp ve Japan Display için ne anlama geldiği belli değil. Şu anda Apple’ın gerekli LCD ekran panelini tedarik edebilmek için tedarikçilerini çeşitlendirmeye çalıştığı söyleniyor.

Geçtiğimiz yıl Japan Display, Apple’ın OLED’e geçiş yapmasından dolayı Apple’la olan işbirliğinin büyük bir kısmını kaybetti. Firmanın yine de LCD ekran paneli üretimine yatırım yapması konuşulurken Cupertino merkezli şirketin her iki panel türü için de giderek Samsung ve LG’ye yönelmesi firma için gelecekte sorunlara yol açacak gibi duruyor. DigiTimes daha önce Apple’ın bu yılki iPhone modelleri için 60 ila 70 milyon LCD panel arayışında olacağını söylemişti ancak bu rakamın sadece yeni 6.1 inçlik modele yönelik olup olmadığını belirtmemişti.

LG, Apple’la Olan İşbirliği Sayesinde Paraya Para Demeyecek

Apple, LG’nin OLED panel üretimine yatırım yapmak için şimdiden 2,67 milyar dolar ayırdı. Koreli firmanın Apple ile olan anlaşmasının bir parçası olarak sadece iPhone siparişlerine özel bir üretim hattı kurduğu söyleniyor.

Apple’ın hem LCD hem de OLED ihtiyacı LG için tam zamanında geldi. Şirket, 2018’in ilk çeyreğinde net karını 98.3 milyar olarak açıklamıştı. Şirketin ikinci çeyrek için net karını Apple’la olan işbirliği sayesinde neredeyse ikiye katlama şansı var.

LG’nin finansal kısıtlamaları, 2013 ve 2015 yıllarında piyasaya sürülen Flex ve G Flex 2 cep telefonları gibi firmanın geçmişte OLED hatalarının tekrarlamaması bakımından oldukça önemli. Her iki akıllı telefon ekranı da, parlaklıktaki gramaj ve varyasyonları, LG’nin kendi V30’unda geri dönen sorunları ve geçen yıl piyasaya sürülen modellerde Google Pixel 2 XL’i ele geçirdikleri sırada çok eleştirildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz