Ana Sayfa Haberler iOS 12 ile Kullanım Zorunluluğu Ortadan Kalkan 5 Uygulama Türü

iOS 12 ile Kullanım Zorunluluğu Ortadan Kalkan 5 Uygulama Türü

0
iOS 12 Kullanılamaz Hale Gelen Uygulamalar

Apple, bu yılki Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda birçok yeni özellik ve geliştirmeyle iOS 12‘yi tanıttı. iOS 12’nin sahip olduğu özelliklerin bir kısmıyla üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarıyla sundukları özelliklerin tamamı veya birçoğu artık varsayılan olarak yerleşik birer özellik olarak sunulmaya başlandı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/en-iyi-10-ios-12-ozelligi/]

iOS 12 ile kullanım zorunluluğu ortadan kalkan 5 uygulama türünü sizin için derledik.

Grup Görüşme Destekli Görüntülü Sohbet Uygulamaları

iOS 12 ile FaceTime’a 32 kişiye kadar görüşme yapabilme desteği geldi. Böylece iOS kullanıcılarının grup görüşme destekli Google Hangouts gibi diğer uygulamaları kullanma zorunluluğu ortadan kalkmış oldu.

Cetvel Uygulamaları

Apple, iOS 12 ile ARKit’in en yeni sürümünü ARKit 2’yi duyurdu. ARKit 2 ile kamerayı kullanarak nesnelerin ve mekanların ölçümlerini eksiksiz yapabiliyorsunuz. Apple, ARKit 2 destekli Ölçüm uygulamasını duyurarak şu anda üçüncü taraf geliştiricilerin App Store’da kullanılan cetvel, ölçüm uygulamalarını  kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırmış oldu.

Bitmoji ve Benzeri Uygulamalar

Bitmoji ile kullanıcılar kendi yüzlerinin görünümünün iki boyutlu avatarlarını oluşturabiliyorlardı. Apple bunu bir adım öteye taşıyarak TrueDepth kamera sistemi ile çalışan Animoji’yi duyurdu. Animoji ile yüzünüzün gerçek zamanlı hareketlerini de kullanarak (diliniz dahil) yüzünüzü yansıtan avatarlar oluşturabilir, sevdiklerinize anlık duygularınızı bu şekilde ifade edebilirsiniz. Özellik her ne kadar şu anda iPhone X ile sınırlı olsa da yakında daha fazla iPhone ve iPad modeli ile kullanılmaya başlayacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/02/ios-12-memoji-nasil-olusturulur-ve-kullanilir/]

IFTTT Gibi İş Akışı Yönetimi Uygulamaları

iOS 12 ile Workflow uygulamasının iş akışı yönetimi Siri ile entegre çalışacak şekilde Kısayollar uygulamasında birleştirildi. Artık birçok dizi komutu Siri ile kullanabilmek için Kısayollar uygulaması var. Apple’ın Kısayollar uygulaması ile IFTTT gibi iş akışı yönetimi uygulamaların artık gereksizleştiği bir gerçek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/ios-12-kisayollar-uygulamasi-nasil-kullanilir/]

Rahatsız Etme Modu için Kullanılan Uygulamalar

iOS 12 ile Rahatsız Etme modunda birçok önemli geliştirme yapıldı. Artık iOS için yeterli görülmeyen Rahatsız Etme modundan dolayı alternatif uygulamalara yönelmenize gerek yok.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/01/ios-12-kilit-ekranina-hava-durumu-nasil-eklenir/]

Apple, iOS 12’nin herkese açık final sürümünün bu sonbaharda yayınlanacağını açıkladı. iOS 12, şu anda Apple Beta Yazılım Programı’na kayıtlı kullanıcılar ve kayıtlı geliştiriciler için test amaçlı olarak kullanılabiliyor. Siz de iOS 12’yi ve özelliklerini öncelikli olarak deneyimlemek istiyorsanız aşağıdaki rehberimizden iOS 12 Public Beta’yı nasıl yükleyebileceğinizi öğrenebilir ve cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ios-12-public-beta-nasil-kurulur/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz