Ana Sayfa Apple Apple, Satış Yöneticilerinin Birçoğunu Kaybetti!

Apple, Satış Yöneticilerinin Birçoğunu Kaybetti!

0
Apple Hindistan

Apple’ın Hindistan’daki iPhone satışlarını artırmak ve mevcudiyetini güçlendirmek için şimdiye kadarki en yüksek eforu sarfettiği bilinen bir gerçek ancak Bloomberg’in son haberine göre, Apple için Hindistan tarafında pek istenmeyen gelişmeler söz konusu.

Bloomberg, Apple’ın Hindistan’daki üç önemli satış yöneticisini kaybettiğini söylüyor. Bu yöneticilerin iPhone satışları konusunda kilit isimler olduğu ve Apple’dan ayrılmalarından sonra şirketin iPhone satışlarında önemli bir kayıp yaşadığı belirtiliyor.

Bloomberg’e göre Apple, ulusal satış ve dağıtım şefini, ticari kanallar ve orta pazar ve operatör satışlarının baş ismini kaybetti. Kaynaklar, bu son gelişmelerle Apple’ın Hindistan satış ekibini şu anda yeniden yapılandırdığını söylüyor.

Bu, Apple’ın Hindistan ekibinden ayrılan ilk yöneticiler değil. Geçtiğimiz yıl aralık ayında, Apple’ın Hindistan operasyonlarının başı şirketten ayrılmış ve yerine Michel Coulomb getirilmişti. Son gelişmelerle, Coulomb’un “iş ilişkilerini geliştirmede yetersiz” olduğu ve satış ekibini “yönelimsiz” bıraktığına dikkat çekiliyor.

Apple ve şirketin CEO’su Tim Cook, Hindistan’daki fırsatları yakalamak için büyük bir çaba gösterse de bu çabaların son dönemde boşa gittiği görülüyor. Apple’ın Hindistan’daki pazar payı yalnızca yüzde 2 ve 2017 yılında sadece 3.2 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirildi. Counterpoint’in araştırmasına göre Apple, 2018 yılının başından bu zamana kadar bir milyondan daha az iPhone sattı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz