Ana Sayfa Haberler Face ID’nin Yaygınlaşan Kullanımı VCSEL Tedarikçilerine Yarayacak!

Face ID’nin Yaygınlaşan Kullanımı VCSEL Tedarikçilerine Yarayacak!

0
Face ID Lazer

Apple’ın ilk olarak iPhone X‘da kullandığı TrueDepth kamera sistemine entegre Face ID’nin VCSEL lazer tedarikçileri, Cupertino merkezli şirketin bu sonbaharda Face ID‘li iPad ve iPhone modellerini duyuracak olmasından son derece mutlu oldukları belirtiliyor.

Face ID

iPhone X’daki TrueDepth kamera sisteminde VCSEL adı verilen ve kullanıcının yüzüne noktalar atan küçük bir kızılötesi lazer yer alıyor. Bu lazerin kullanıcının yüzüne binlerce nokta atmasının ardından cihazdaki başka bir sensör 3D derinlik haritası oluşturarak Face ID’nin çalışmasını sağlıyor.

Digitimes, VCSEL tedarik zincirindeki şirketlerin Apple’ın yeni iPhone ve iPad modellerinden son derece umutlu olduklarını söylüyor. Apple’ın bu sonbaharda Face ID ile üç yeni iPhone modelini ve iki yeni iPad modelini tanıtması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/03/ios-12-face-idli-ipadi-dogruluyor/]

Daha önceki bir Digitimes raporunda, iPhone X için üretilen bileşenlerin sayısının cihazın üretimine kıyasla oldukça yüksek olduğunu iddia edilmişti ancak VCSEL tedarikçilerinin bu grubun bir parçası olmadığı düşünülüyor. Apple, yeni iOS cihazları ile bu lazer parçasının kullanımını artıracak olan Face ID’nin kullanıldığı cihaz sayısını artırmayı hedefliyor. Bundan dolayı olacak ki, Aralık ayının sonunda Apple’ın ABD’li VCSEL parça üreticilerine 390 milyon dolarlık yatırım yaptığı ortaya çıkmıştı.

Bu noktada, daha önce pek çok kez paylaştığımız üzere, 2018 iPhone modellerinden birinin giriş seviyesi LCD ekranlı model olması ve diğer ikisinin OLED ekranlı olması bekleniyor. 2018 iPhone modellerinin tamamının Face ID’ye sahip olması öngörülüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/26/ucuz-macbook-air-face-id-ipad-ve-buyuk-ekranli-apple-watch/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/28/face-id-ve-ince-cerceveli-11-9-inc-ipad-pro-konsepti/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz