Ana Sayfa Haberler iOS 12 ile 70 Yeni Emoji Geliyor! İşte O Emojiler

iOS 12 ile 70 Yeni Emoji Geliyor! İşte O Emojiler

1
iOS Cihazlar için Yeni Emojiler

Apple, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü için yeni emojilerini tanıtarak bu özel ve bir o kadar da ilginç olan günü kutladı.

Apple, Unicode 11 emoji sürümünün bir parçası olarak bu yılın ilerleyen zamanlarında iOS cihazlara gelecek olan yeni emojilerle ilgili ayrıntıları paylaştı.

iOS 12 ile 70 Yeni Emoji Geliyor

iOS 12 Emoji

Apple, bu yılki Dünya Emoji Günü’nü kutlamak için 70 yeni emoji karakterini tanıttı. Kızıl saçlar, gri saçlar ve kıvırcık saçlarla bayan emoji yüzü için yeni seçenekler sunulurken, soğuk yüz, parti yüzü, gözü dolan yüz, kalpli gülen yüz gibi yeni emojiler geliyor.

iOS Yeni Emojiler

Ayrıca, nazar boncuğu, sonsuzluk işareti, süper kahramanlar, kanguru, tavus kuşu, papağan, ıstakoz gibi yeni emojilerle birlikte mango, marul gibi yeni emojilerin de geleceğini belirtelim.

unicode 11 emojiler

Unicode 11’de yer alan emojilerin tam bir listesi Emojipedia sitesinde listeleniyor. Emojipedia, Apple’ın yeni emoji tasarımları hakkında bilgi edinmek için Apple’ın Kullanıcı Arayüzü Tasarımı Başkan Yardımcısı Alan Dye ile görüştü..

Dye’a göre, Apple yeni emoji karakterlerini tasarlarken söz konusu karakterlerin en ikonik ve en benzersiz tasarımını ortaya çıkarmayı hedefliyor. Apple’ın emojilerin görünümü için belirli bir formül kullanıp kullanmadığı bilinmiyor.

Paylaşılan yeni emojiler, mevcut yüzlerce emojilerin arasına eklenerek iOS, macOS ve watchOS için bu yıl kullanıma sunulacak. Apple, yeni emojileri ne zaman kullanıma sunacağını açıklamadı ancak Eylül’de iOS 12’nin yayınlanmasıyla veya yılın ilerleyen günlerinde iOS 12 için yayınlanacak herhangi bir ara güncelleme ile yeni emojilerin kullanıma sunulması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz