Ana Sayfa Apple MacBook Pro Klavye Onarım Programı için Üzücü Haber!

MacBook Pro Klavye Onarım Programı için Üzücü Haber!

0
MacBook Pro Klavye Onarım Programı

Apple, geçtiğimiz ay 2015-2017 MacBook ve 2016-2017 MacBook Pro modellerinde klavyesinin küçük bir yüzdesinde, klavyenin beklenmedik bir şekilde harf veya karakter tekrarlaması ya da klavyenin düğmelerinin yapışıp kalarak kullanılamaz hale gelmesi sorunları için ücretsiz klavye onarım programını duyurmuştu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/23/macbook-ve-macbook-pro-icin-klavye-onarim-programi/]

Apple, yaşanan klavye sorunları için bir neden belirtmedi ancak bu sorunun kelebek tipi mekanizmalı klavyenin düğmelerinin altına sıkışan toz ve diğer parçacıklardan kaynaklandığına inanılıyor. Şu anda Apple, onarım programı ile bir veya daha fazla klavye düğmesinin veya klavyenin komple değiştirilmesi için ücretsiz servis desteği sunuyor.

Geçen hafta Apple, daha sessiz bir yazım için geliştirilmiş üçüncü nesil klavyeye sahip yeni 2018 MacBook Pro modellerini tanıtarak şaşırtıcı bir adım attı. Bu modeller, Apple’ın duyurduğu onarım programı için en azından şu anda uygun değil. Cupertino merkezli şirket, daha sessiz kullanılabilen üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyesiyle önceki nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyede yaşanan sorunlara odaklanıp odaklanmadığını açıklamadı ancak iFixit, 2018 MacBook Pro’nun klavyesinin her bir düğmesinin ince bir silikon kaplamaya sahip olduğunu keşfetti.

2018 MacBook Pro Klavye Koruması

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/2018-macbook-pro-toz-ve-kir-guclendirilmis-klavye/]

Onarım Programı Kapsamında Yeni Nesil Klavye ile Değişim Yapılmıyor!

Bazı müşteriler Apple’ın duyurduğu klavye onarım programının bir parçası olarak, ikinci nesil kelebek tipi klavye düğmelerinin üçüncü nesil kelebek tipi klavye düğmeleri ile değiştirileceğini tahmin ediyordu ancak Apple’ın böyle bir planının olmadığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Apple, Apple Store ve Apple Premium Reseller’de 2016 ve 2017 MacBook Pro modellerinin klavyesinin veya klavye düğmelerinin üçüncü nesil ile değiştirileceği sorusuna olumsuz cevap vererek, üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyenin 2018 macBook Pro’ya özel olduğunu söyledi.

Apple’ın bu açıklamasının ardından, şirketin ikinci nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyesinde sessizce iyileştirmeler yaptığı iddia ediliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz