Ana Sayfa Haberler Uber, Yeni Özelliklerle iOS Uygulamasını Güncelledi

Uber, Yeni Özelliklerle iOS Uygulamasını Güncelledi

0
Uber

Ülkemizde uzun zamandır tartışmalara konu olan ve Resmi Gazete’de yayınlanan yasa ile yasaklanan Uber, hem hizmetini hem de uygulamasını geliştirmeye devam ediyor. Uber, iOS uygulaması için hem sürücünün hem de yolcunun işini kolaylaştıracak araçlar sunan yeni güncellemesini yayınladı.

Güncelleme ile uygulamaya dahil edilen özellikleri sizin için bir araya getirdik.

iOS için Uber Uygulamasına Önemli Özellikler Geldi!

iOS için Uber Uygulaması

Güncelleme ile kullanıma sunulan ilk özellik Spotlight oldu. Spotlight özelliği ile yolcu, iPhone’un ekranını parlak, dilediği renk tonuyla aydınlatabilecek ve sürücüye de hangi rengin seçildiği bildirilecek. Böylece sürücü iPhone‘unu havada tutan yolcuyu kolayca tespit edebilecek.

Uber, 2015’in sonundan bu yana sürücünün arabasının içinde küçük bir ışık yerleştirerek seçilen rengi gösteren teknolojiyle böyle bir sistemi test ediyordu. Bu testler sonucunda, sürücülerin araçlarına yerleştirmek için satın alabilecekleri “Uber Beacons” aksesuarı satışa sunuldu ve böylece sürücü-yolcu ilişkisi kolaylaştırılmış oldu. Spotlight özelliği ile bu ilişkinin daha da kolaylaşacağı görülüyor.

Uber, sürücülerine gönderebileceği ve bunun tam tersinin de yapılabileceği “Pickup Messages” özelliğini uygulamasına ekledi. Şirket, bu özellikle sürücülere kıyafet ayrıntılarından görsel ipuçlara kadar bir dizi mesaj göndereceğini söylüyor. Uber Sürücü uygulaması, gelen mesajları yüksek sesle okuyacak ve böylece sürülerin dikkatinin dağılması önlenecek.

Son olarak Uber, zamanında planlanmış yolculuklar için yeni bir garanti sunmaya karar verdi. Önemli yolcular için belirli bir zaman ve yer belirlerken önemli randevular oluşturulabilme imkanı sunulacak. Eğer yolcu randevusu için geç kalırsa, şirket onlara bir sonraki sürüş için Uber kredisi verecek.

Uber, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yolcu ve sürücü arasında uygulama içi sohbete izin vermeye başlamıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz