Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro Parçalarına Ayrıldı!

2018 MacBook Pro Parçalarına Ayrıldı!

0

iFixit, bekleneni yaparak Apple’ın en yeni 2018 MacBook Pro modellerinden 13 inç MacBook Pro‘yu parçalarına ayırdı.

İlk olarak 2018 MacBook Pro’nun her bir klavye düğmesinin altında ince bir silikon kaplama olduğunu tespit ettiğini ve bu geliştirmenin detaylarını paylaşan iFixit, şimdi 13 inç MacBook Pro‘yu parçalarına ayırarak her bir parçasını ele aldı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/2018-macbook-pro-toz-ve-kir-guclendirilmis-klavye/]

2018 MacBook Pro Parçalarına Ayrıldı

Apple’ın yeni 13 inç ve 15 inç MacBook Pro modellerinin kasasının içinde daha yüksek kapasiteli pil konumlandırdığı tespit edildi. iFixit, 2017 13 inç MacBook Pro modelinde 58wh 5 hücreli 196.7 gramlık pilin yer almasına kıyasla 2018 13 inç MacBook Pro‘da 232.7 gramlık 6 hücreli pilin yer aldığını söylüyor. Yeni 13 inç MacBook Pro’da daha ağır pil yer alıyor olsa da önceki nesle kıyasla benzer pil ömrü sunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/macbook-pro-modelleri-yenilendi-yeni-macbook-pro-fiyatlari-ve-ozellikleri/]

Apple’ın artan pil ağırlığını genel cihaz ağırlığı karşısında nasıl dengelediği net değil ama iFixit, Apple’ın diğer donanım parçalarında çıkarma yaparak cihaz ağırlığını dengelediğini tahmin ediyor.

2018 MacBook Pro Pil

Yeni 13 inç MacBook Pro’nun hoparlörleri daha uzun ve daha dar. Logic board’un yukarı doğru kaydırıldığı ve kontrol için kullanılan dahili konektörün çıkarıldığını belirtelim.

2018 MacBook Pro T2 Çip

Apple, 2018 MacBook Pro’da ilk kez iMac Pro’da kullanılan T2 çipine yer verdi. Bu çip bünyesinde Secure Enclave’ı barındırıyor ve sistem yönetim denetleyicisi, görüntü sinyali işlemcisi, ses denetleyicisi ve SSD denetleyicisi de dahil olmak üzere birkaç denetleyicinin birleştirilmesine ek olarak anında şifreleme imkanı sunuyor. Böylece cihaz güvenliği önemli ölçüde artırılıyor. Ayrıca, T2 çipi ile “Hey Siri” işlevselliğini sunuyor. Bu özellik iMac Pro’da sunulmuyor. T2 çipi yeni bir donanım parçası olsa da ısı emici sisteminin tasarımının değişmeden, aynı kaldığı görülüyor.

Apple, 13 inç MacBook Pro’da yeni bir A1947 güç adaptörüne yer veriyor ve iFixit, yeni adaptörünün daha fazla koruyucu ve darbelere karşı dayanıklı köpük kauçuk içerdiğini ancak metalden ziyade plastik bir USB-C portuna sahip olduğunu söylüyor.

2018 MacBook Pro Güç Adaptörü

Önceki MacBook Pro modellerinde olduğu gibi, 2018 MacBook Pro modellerinde de RAM, işlemci ve SSD’nin lehimli olduğu ve klavye, pil ve hoparlörlerin tek bir birim olmasından dolayı bu bileşenlerin hiçbiri kullanıcı tarafından değiştirilemiyor. Bundan dolayı ilgili parçaların onarımlarının yapılması bir hayli zor. Bu nedenle iFixit, 2017 modellerine benzer şekilde 2018 MacBook Pro modellerine 10 üzerinden 1 puanlık onarılabilirlik puanı verdi.

Yeni 13 inç MacBook Pro’daki tüm bileşenlerle ilgili daha fazla ayrıntı için iFixit’in sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz