Ana Sayfa Haberler 3D Yüz Tanıma Özelliğine Sahip Akıllı Telefon Sayısı Artıyor!

3D Yüz Tanıma Özelliğine Sahip Akıllı Telefon Sayısı Artıyor!

0
iPhone X 3D Yüz Tanıma Özelliği

Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin geçtiğimiz yıl Apple’ın piyasaya sürdüğü 3D yüz tanıma teknolojisini aşamalı olarak benimsemeye başlamaları nedeniyle teknolojiye sahip akıllı telefonların sayısı giderek artıyor.

Analist Sigmaintell’e göre, 3D yüz tanıma teknolojili akıllı telefonların dünya çapındaki sevkiyat sayısı sadece bu yıl 100 milyon ünitenin üstüne çıkacak.

3D Yüz Tanıma Teknolojisini Benimseyen Üreticiler

Öncelikle, Apple’ın bu sonbaharda tanıtmak için üzerinde çalıştığı üç yeni iPhone modelinde de tıpkı iPhone X’da olduğu gibi Face ID’nin yer alması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/17/iphone-9-iphone-11-ve-iphone-11-plusin-cam-ekran-paneli-sizdirildi/]

Çin merkezli Xiaomi ve Oppo, Apple’ın Eylül ayında tanıttığı iPhone X’da yer verdiği 3D tarama teknolojisinin kendi sürümlerini içeren telefonlarını duyurdu.

Mayıs ayında, 3D yüz tanıma teknolojisini ve ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip Xiaomi’nin 6.28 inçlik Mi 8 Explorer Edition modelinin 24 Temmuz’da Çin’deki mağazalardaki yerini alması bekleniyor. Haziran ayında Oppo, Find X‘i 6.42 inç AMOLED ekranla duyurdu. 3D yüz tanıma telefon, Mi 8’e doğrudan rakip ve 8GB RAM ile Snapdragon 845 işlemcisine sahip.

Yine Haziran ayında Vivo, Apple’ın iPhone X’undaki Face ID kimlik doğrulama sisteminin 10 katı doğrulukta çalıştığını söylediği yeni 3D algılama teknolojisini açıkladı. Vivo, kendi yüz tanıma teknolojisinin Apple’ınkinden daha iyi olduğunu iddia ediyor. Vivo’nun iddiası, Apple’ın akıllı telefonunda kullanılan 30.000 kızılötesi noktaya kıyasla kullanıcının yüzünü üç boyutta haritalamak için 300.000 veri noktası kullanan Time of Flight (TOF) sisteminden kaynaklanıyor. Gelişmiş donanımın Vivo’nun yeni amiral gemisi modelinde bulunması bekleniyor.

Samsung‘a gelince, Galaxy S8 ve Galaxy S9 modelleri zaten yüz tanıma özelliğine sahipler ancak yüz tanıma özelliği 2D teknolojisini kullanıyor. Testler, Samsung’un yüz tanıma teknolojisinin telefonun sahibinin fotoğrafı kullanılarak aldatılabileceğini gösteriyor. Kore merkezli firmanın önümüzdeki yıldan itibaren, yeni Galaxy modellerine daha istikrarlı çalışan 3D yüz tanıma özelliğini eklemeyi düşündüğü öne sürülüyor.

Analist Sigmaintell’e göre, 3D yüz tanıma teknolojisinin giderek artan benimsenme oranına rağmen Apple, 2018 yılı boyunca teknolojinin ana tedarikçisi olmaya devam edecek. Analist, eşdeğer Android tabanlı akıllı telefonların sadece 12 milyon sevkiyat rakamına ulaşabileceğini söylüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz