Ana Sayfa Apple Apple App Store Halen Lider!

Apple App Store Halen Lider!

0
Apple App Store

Analiz şirketi Sensor Tower, yılın ilk yarısında dünya çapında elde edilen gelir ve uygulama indirme sayısı bakımında uygulama mağazalarını ele aldığı yeni verilerini paylaştı.

Rakamlar, Apple App Store‘unun rakipleri karşısında oldukça yüksek gelir elde etme potansiyelini elinde tutmaya devam ettiğini gösteriyor.

App Store Halen Lider!

Sensor Tower’a göre App Store ve Google Play kullanıcıları 2018’in ilk yarısında mobil uygulamalara ve oyunlara 34,4 milyar dolar harcama yaptı. Bu harcama tutarı geçen yılın ilk yarısına kıyasla yüzde 27,8’lik artış anlamına geliyor.

Her uygulama mağazası için yapılan harcamalara bakıldığında, App Store müşterilerinin yılın ilk yarısında tahmini olarak 22,6 milyar dolar harcama yaptıkları görülüyor. Bu, yılın aynı döneminde Google Play müşterilerinin yaklaşık 11,8 milyar dolar olan harcamasının iki katı. Google Play gelirlerinin bu yıl hafif olsa da artmış olması ise dikkat çekiyor. App Store harcamaları yıllık bazda yüzde 26,8 artarken, Google Play harcamaları yüzde 29,7 arttı.

Apple App Store Gelirleri

Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. O da, App Store’un Çin’de kullanılabilirken iken Google Play’in kullanılamaması.

Google Play, kullanıcıları için 36 milyar uygulama indirmesine aracılık ederken App Store, 15 milyar uygulama indirilmesine aracılık etti. App Store’un 15 milyar uygulama indirilmesine aracılık etmesi yıllık bazda yüzde 13,1 artışa tekabül ediyor.

Apple App Store Uygulama İndirilme Sayısı

App Store’dan indirilen uygulama sayısı Google Play’e kıyasla daha düşük olsa da elde edilen gelirin iki kat olması oldukça etkileyici olarak nitelendiriliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz