Ana Sayfa Haberler Gelecek Nesil iPhone’lar için Önemli Gelişme! Samsung LPDDR5 DRAM’ini Duyurdu!

Gelecek Nesil iPhone’lar için Önemli Gelişme! Samsung LPDDR5 DRAM’ini Duyurdu!

0
iPhone Samsung LPDDR5 DRAM

Samsung, sektörün ilk 10 nanometre sınıfı 8-gigabit LPDDR5 DRAM‘in işlevsel testlerinin başarıyla tamamlandığını ve yeni çipinin onaylandığını duyurdu.

Samsung LPDDR5 DRAM

Samsung LPDDR5

Samsung, prototip olarak üretilen çipinin saniyede 6.4 Gbps’ye varan bir veri hızına sahip olduğunu, iPhone X ve diğer amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılan LPDDR4X DRAM‘e kıyasla 1.5 kat daha hızlı olduğunu söylüyor.

Ayrıca çip, yepyeni bir uyku moduna ve güç tüketimini yüzde 30’a varan oranda azaltan diğer özelliklere sahip.

Çipin kısmi teknik detaylarına aşağıdaki görselden ulaşabilirsiniz ancak asıl konumuza dönerek bu gelişmenin iPhone’ları yakından ilgilendirdiğinin altını çizelim. Apple, gelecekteki iPhone’larında daha hızlı ve daha verimli bu çipleri kullanmayı tercih edebilir.

Samsung LPDDR5 DRAM

Çipin yeni iPhone’larda kullanılması, iPhone’lar için çok daha yüksek performans ve geliştirilmiş bir pil ömrü anlamına geliyor. Zaten üst düzey performans sunan iPhone’larda LPDDR5 DRAM’in konumlandırılmasıyla performansın ve pil ömrünün çok daha iyi hale getirileceğinin altını çizelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz