Ana Sayfa Haberler İkinci El iPhone Fiyatları Uçtu!

İkinci El iPhone Fiyatları Uçtu!

0
İkinci El iPhone Fiyatları

Ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konusu şüphesiz Apple’ın ürünleri için yaptığı zam. Zam sonrası en ucuz iPhone’un fiyatı 2.699 TL’ye yükselirken, ikinci el iPhone fiyatları da sıfır piyasasından etkilenerek yükseldi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/iphone-x-fiyatlarina-rekor-zam-geldi/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/iphone-8-iphone-7-iphone-6s-ve-se-fiyatlarina-da-zam-geldi/]

Apple, geçtiğimiz hafta, başta iPhone modelleri olmak üzere, diğer tüm cihazları ve aksesuarları için uzun zamandır beklenen zammı yaptı. Apple cihazları için yaşanan zam yağmuru dolar kurunun engellenemeyen yükselişinden kaynaklanıyor. Sıfır iPhone fiyatlarının zamlanmasıyla ikinci el iPhone fiyatları da uçtu.

İkinci El iPhone Fiyatları Uçtu Gitti!

Şu anda en ucuz iPhone modeli iPhone SE 32 GB ve sıfır fiyatı 2.699 TL. En pahalı iPhone modeli ise 8.599 TL fiyat etiketi ile iPhone X 256 GB. Zam öncesi sıfır iPhone X 64 GB için 5.200 TL’ye kadar düşen fiyatların zam sonrası 7.499 TL’ye çıkması artık iPhone’ların ulaşılamaz düzeyde bir fiyat etiketine sahip oldukları geldiği anlamına geliyor.

Sıfır iPhone fiyatlarının artması sonrası ikinci el iPhone piyasasında da büyük bir artış yaşandı ve en ucuz ikinci el iPhone X fiyatı 3.699 TL’ye kadar yükseldi. Referansı alınan cihazın distribütör garantili olduğunu belirtelim. Apple Türkiye garantili en ucuz iPhone X fiyatı ise 5.000-6.500 TL düzeyine dayandı.

Diğer iPhone modellerinin ikinci el piyasasında da zam sonrası benzer bir yükselişin olması göze çarpıyor. iPhone SE 32GB’ın ikinci el fiyatı 2.000 TL bandını aşarak 2.500 TL’lere kadar uzanmış durumda.

iPhone X ve diğer iPhone modellerine yakın gelecekte dolar kuruna bağlı olarak herhangi bir indirim yapılması beklenmiyor. Eylül ayındaki özel etkinliğinde yeni iPhonel’ların duyurulmasıyla mevcut modeller için Apple’ın belirli oranlarda indirime gitmesi söz konusu olacak. Bu indirimin ülkemize yansımasının ne yönde olacağını, ikinci el iPhone fiyatları için kestirmek pek mümkün değil.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/15/satin-aldigimiz-bir-apple-urunu-icin-ne-kadar-vergi-oduyoruz-2018/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz