Ana Sayfa Haberler iOS için Microsoft Edge Tarayıcısına Görsel Arama Özelliği Geliyor!

iOS için Microsoft Edge Tarayıcısına Görsel Arama Özelliği Geliyor!

0
Microsoft Edge Görsel Arama

Bir iPhone kullanıcısı olarak, Microsoft’un Edge tarayıcısını denemek için geçerli bir nedenim yoktu ancak bugün beta sürümüne eklenen bir özellikle artık geçerli bir nedenim olacakmış gibi hissediyorum çünkü Edge ile artık Microsoft‘un arama motorunda arama yapmak için fotoğraf albümünüzdeki bir fotoğrafı kullanabiliyorsunuz.

Bunun yalnızca çevrimiçi bir fotoğrafı arayabileceğiniz anlamına geldiğini ve daha akıllı, daha iyi çalışan Google Görseller araması olmadığını bilmelisiniz. Kendi fotoğraf albümünüzden bir fotoğrafı seçebilir, bir kısmını vurgulayabilir ve ardından o kolaylıkla arama yapabilirsiniz.

Aşağıdaki demo videoda, bebeği olan bir adamın fotoğrafını çeken birisinin, yalnızca adamın giydiği ceketi bulabilmek için görsel arama yaptığı ve arama sonucunda benzer ceketler için alışveriş sonuçlarının sunulduğunu görebilirsiniz.

Diğer arama sorgularında ise bir ağaç türü ve köpek türü tanımlanıyor.

Ayrıca, Safari’de de bulunan ve aynı şekilde çalışan tek dokunuşla pano içeriğinizi arama çubuğuna yapıştırdığınız ve anında arama yapabildiğiniz bir özellik de sunuluyor.

Edge’nin beta sürümüne erişmek için Microsoft’un TestFlight programına katılmanız gerekir. Aksi takdirde şirket, yeni özelliklerin yakında yayınlanacak bir sürümle geleceğini söylüyor. Uygulamanın beta olmayan kullanılabilir sürümünü iOS App Store’dan indirebilirsiniz [Doğrudan İndirme Bağlantısı].


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz