Ana Sayfa Haberler iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için Ücretsiz Onarım Programı Başladığı Gibi...

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için Ücretsiz Onarım Programı Başladığı Gibi Bitti!

0
iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için Ücretsiz Onarım Programı

Uzun zamandır, bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları, telefon görüşmeleri veya FaceTime görüşmeleri sırasında sohbet sesin duyulmaması, gitmemesi veya ses seviyesinin ayarlanamaması sorununu yaşadıklarını dile getiriyorlardı.

Apple, bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde görülen hoparlör sorununu kabul etti ancak soruna neyin neden olduğunu belirleyemedi.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için Ücretsiz Onarım Programı

iPhone 7 Hoparlör Sorunu

Apple’ın sorundan etkilenen bir iPhone 7 modeline sahip ve garanti kapsamında olmayan cihazları için Genius Bar veya Apple Premium Reseller aracılığıyla sorunun çözülmesi için bir istisna sağladığı ve müşterileri için sessiz sedasız ücretsiz onarım programı sunduğu ortaya çıktı. Ancak Apple’ın bu istisnai ücretsiz onarım programını yine sessiz sedasız sonlandırdığını belirtelim.

MacRumors’un ulaştığı kankalara göre Apple, Apple Store‘lar ve Apple Premium Reseller‘e bildirimde bulunarak program kapsamında ücretsiz olarak destek sunulmamasını bildirdi. Artık, sorundan etkilenen iPhone 7 modelinin garanti süresi bittiyse, Genius Bar veya Apple Premium Reseller yetkilileri onarım için standart bir garanti dışı ücret talep edecekler.

Kaynaklar, sorundan yalnızca sınırlı sayıda kullanıcının etkilendiğini ancak mikrofon ve hoparlör sorununun hala yaygın olduğunu söylüyor. Sorunların tam olarak çözülememesine rağmen Apple’ın istisnai olarak uyguladığı ücretsiz onarım programını sonlandırması ise ilginç olarak değerlendiriliyor.

Kimi kaynaklara göre Apple, istisnai programını sonlandırdı ancak gelecekte daha kapsamlı bir ücretsiz onarım programını duyurabilir.

iPhone 7 veya iPhone 7 Plus’ınızda benzer bir mikrofon veya hoparlör sorunu yaşıyorsanız Genius Bar’da ya da Apple Premium Reseller’den randevu alarak onarım işlemini başlatabilirsiniz. Bunun için Apple Destek sayfasına gidin ve iPhone > Onarımlar ve Fiziksel Hasarlar > Alıcı veya Hoparlörden Ses Gelmiyor menüsünü kullanarak işlemleri başlatabilirsiniz. Mesai saatleri içinde Apple Destek ekibi ile sohbet ederek sorununuz için bir ön teşhis konulmasını da sağlayabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz