Ana Sayfa Haberler 2018 15 inç MacBook Pro için Şok İddia!

2018 15 inç MacBook Pro için Şok İddia!

0
Yeni 2018 MacBook Pro

2018 15 inç MacBook Pro, 2.9 GHz 6 çekirdekli 8. nesil Intel Core i9 işlemci ile yapılandırılabiliyor ancak bir YouTuber, bu modelin termal daraltma sorunundan dolayı ciddi seviyede ısındığını iddia ediyor. YouTuber’a göre, 2018 15 inç MacBook Pro‘nun şasisi, cihazın tam hızda çalışabilmesi için yeterli soğutmayı sağlayamıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/macbook-pro-modelleri-yenilendi-yeni-macbook-pro-fiyatlari-ve-ozellikleri/]

2018 15 inç MacBook Pro ve Termal Daraltma Sorunu

2018 15 inç MacBook Pro

YouTuber Dave Lee, 8. nesil Intel Core i9 işlemci ile yapılandırılmış olarak satın aldığı yeni MacBook Pro ile ilgili yeni bir video paylaştı. Cihaz, video düzenleme gibi yoğun görevleri yerine getirdikten kısa bür süre sonra temel saat hızını bile koruyamadı.

Lee, işlemcinin kilitlenmemiş, hızının artırılabilir olduğunu ancak bu CPU potansiyelinin MacBook Pro‘nun içinde harcandığını ya da termal daraltmayla ilgili bir çözümün bulunması gerektiğini söylüyor.

7. nesil Intel Core i7 yongasına sahip 2017 modeline kıyasla, yeni 2018 MacBook Pro’nun 8. nesil Intel Core i9 yongası düşük performanslarını öneren Premiere Pro işlem süreleri sunuyor. Eski MacBook Pro modelinde 35 dakika içinde işlenen bir videoyu 2018 MacBook Pro‘nun oluşturması 39 dakika sürdü. Premiere Pro, macOS için henüz tam olarak optimize edilmiş değil ancak önceki nesil ile yeni nesil MacBook Pro modeli arasındaki fark dikkat çekici.

Lee, testi soğuk bir ortamda tekrar yaptığında, 2018 MacBook Pro’nun aynı videoyu oluşturma süresinin 27 dakikaya kadar düştüğünü ve 2017 MacBook Pro‘ya kıyasla olağanüstü performans sunduğunu söylüyor.

Termal daraltma olarak adlandırılan uygulama, cihazın aşırı ısınmasını engelleyen ve yüksek performansın korunmasına yardımcı oluyor. Günümüzde termal daraltma oldukça olağan bir uygulama ve birçok dizüstü ve mobil cihaz üreticisi bu uygulamayı cihazlarında kullanıyor. YouTuber’a göre, Apple’ın 2018 MacBook Pro’da uyguladığı termal daraltma kabul edilemeyecek düzeyde.

2018 MacBook Pro’nun 8. nesil Intel Core i9 yongasıyla ilgili yanlış bir şeyler olup olmadığı henüz belirsiz çünkü bu tür bir kısıtlama Apple’ın test edip onaylayacağı bir şey değil. Yapılacak daha kapsamlı testlerle sorunun yaygın olup olmadığı kesinleşmiş olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz