Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro ve True Tone Özelliği

2018 MacBook Pro ve True Tone Özelliği

0

En yeni iPhone ve iPad Pro modellerinde bulunan True Tone ekran özelliği 2018 MacBook Pro modelleri ile artık Mac’lerde de kullanılmaya başlandı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/macbook-pro-modelleri-yenilendi-yeni-macbook-pro-fiyatlari-ve-ozellikleri/]

True Tone Özelliği Nedir?

True Tone, bulunduğu cihazların ekranının renklerin farklı ortamlarda tutarlı olarak görünmeleri için ortamın ışıklandırma koşullarına göre cihaz ekranını otomatik olarak ayarlıyor. Yani Night Shift özelliğine benzer şekilde ekranın beyaz dengesi ve renkler ortam ışığına göre dinamik olarak ayarlanıyor.

iPad True Tone Ekran

Örneğin, akkor ampüllerle donatılmış loş ışıklı bir odada MacBook Pro‘nuzu kullanıyorsanız ekran daha sıcak renklerle bezenecek yani daha sarı görünecektir. Ya da bulutlu bir günde dışarıda oturuyorsanız, ekran daha soğuk renklerle bezenecek ve daha mavi görünecektir.

2018 MacBook Pro ve True Tone Özelliği

Apple, yeni MacBook Pro‘nun FaceTime HD kamerasının yanında, parlaklığı ve renk sıcaklığını ölçebilen çok kanallı bir ortam ışığı algılayıcısının bulunduğunu ve True Tone özelliğinin kullanılabilmesi için bu sensörün önünün açık tutulması gerektiğini söylüyor. Apple, True Tone’un çalışması için FaceTime HD kamerayı kullanmadığınıda özellikle vurguluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/18/2018-15-inc-macbook-pro-icin-sok-iddia/]

Apple, önceki nesil MacBook Pro modellerinde bulunan ortam ışığı sensörünün yalnızca ekran parlaklığını ayarlayabileceğini ve True Tone’un herhangi bir yazılım güncellemesi ile eski Mac’lerde etkinleştirilebilecek bir özellik olmadığının altını çiziyor.

True Tone, göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilecek önemli bir özellik. Bu yüzden yeni MacBook Pro’yu satın alırsanız dikkate alınmaya değer bir özelliğin olduğunu söyleyelim. Night Shift ve otomatik parlaklık özelliği gibi True Tone’da Sistem Tercihleri’nden etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir.

True Tone şu anda iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, 9.7 inç iPad, 10.5 inç iPad Pro ve 2017 12.9 inç iPad Pro’da bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz