Ana Sayfa Apple Apple, Yılın İkinci Çeyreğinde Aktivasyonunu Yapılan Cihazlardaki Payını Artırdı!

Apple, Yılın İkinci Çeyreğinde Aktivasyonunu Yapılan Cihazlardaki Payını Artırdı!

0

2018’in ikinci çeyreğinde (Nisan ayından Haziran’a kadar), Apple’ın ABD’de aktivasyonu yapılan cihazlar için payını artırdığı ortaya çıktı. Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları’nın raporuna göre, bu çeyrekte, ABD’de aktivasyonu yapılan cihazların yüzde 30’unu Apple’ın iPhone‘u oluşturdu. Geçen yılın aynı çeyreğinde aktivasyonu yapılan cihaz sayısına kıyasla, Apple‘ın payını hafif de olsa artırdığı görülüyor.

Bu yıl, daha fazla müşterinin Samsung cihazları üzerinden iPhone’u tercih etmesine rağmen Samsung’un aktivasyonu yapılan cihazların yüzde 36’sını elinde bulundurmasına rağmen geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla ciddi bir düşüş yaşamış olması dikkat çekiyor.

ABD Aktivasyonu Yapılan Akıllı Telefon Üreticileri

ABD pazarının devam eden konsolidasyonu nedeniyle Apple cihazları ve Samsung cihazları en dominant markalar. Örneğin LG ve Motorola, geçtiğimiz yıl boyunca Apple ve Samsung’a karşı iyiden iyiye kayıp yaşadılar.

İşletim sistemleri tarafında, iOS ve Android’in şu ana kadar kullanımı en yüksek olan işletim sistemleri olarak yerini korudukları görülüyor. iOS, çeyrek boyunca aktivasyonu yapılan cihazların yüzde 36’sını oluştururken, birden fazla akıllı telefon üreticisinin tercih ettiği Android‘in ABD’de aktivasyonu yapılan cihazlardaki payı yüzde 63 oldu.

ABD Aktivasyonu Yapılan İşletim Sistemleri

Geçen yıl ile karşılaştırıldığında, iOS’un aktivasyonu yapılan cihazlar için payı artırdığı ve müşteri sadakati bakımıyla lider olduğu belirtiliyor. Android cihazların sayısına kıyasla iOS cihazların tüm Android cihazların yaklaşık üçte ikisini oluşturduğunu belirtelim.

Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları, akıllı telefon pazarının durumunu izlemek için anket verilerini düzenli olarak paylaşıyor. Bu en güncel veriler, Nisan-Haziran 2018 döneminde yeni veya kullanılmış telefonları aktivite eden 500 başlıktan oluşan bir ankete dayanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz