Ana Sayfa Haberler Esnek Ekranlı iPhone Geliyor!

Esnek Ekranlı iPhone Geliyor!

0
Esnek Ekranlı iPhone

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından Salı günü “Yumuşak giriş-çıkış bileşenlerine sahip elektronik cihazlar” için yapılan bir patent başvurusunun ortaya çıkması ile esnek ekranlı iPhone‘ların ayak sesleri duyulmuş oldu.

Patentte, gerilebilir ve deforme olmayan bir elastomerik alt tabakanın cihaz için bir devre kartı biçimi olarak kullanılabilmesinin yolları açıklanıyor. Tipik olarak kullanılan teller veya sert bir malzeme kullanmak yerine, esnek alt tabaka üzerinde yumuşak malzemeler konumlandırılıyor. Bu yüzden belirli bir şekle bağlı kalınmamış ve çeşitli yönlerde gerdirilebilmesinin önü açılmış oluyor.

Esnek Ekranlı iPhone Modelleri

Alt tabaka, bileşenlerin yüzey üzerine monte edildiği yerler arasında uzanan bir yola sahip. Bir örgü formunu oluşturmak için iletim yolları arasına potansiyel olarak eklenebilen delikler, gerdirmeye yardımcı olmak veya istenen tasarıma uyum sağlaması için düşünülmüş.

İletim yolları arasındaki alanlar daha ince hale getirilebilir, malzeme kullanımı ve ağırlığından tasarruf edilebilir ve ek bir gerginlik oluşturulabilir.

Esnek Ekranlı iPhone Patenti

Apple, bileşenler tarafında malzemeye çeşitli sensörlerin yanı sıra mikro LED’lerin ve fotolüminesan malzemelerin kombinasyonlarının eklenebileceğini söylüyor. Apple, bu son malzemenin kullanımını esnek ve hatta gerdirilebilir bir ekran oluşturmak için şiddetle öneriyor. Alt tabaka üzerine ince film devresinin basılması, LED’lerin gerilebilir bir ekranda kontrol edilmesi veya diğer arayüz elemanlarının kontrol edilmesi için bir olasılık olarak görülüyor.

Patentin gerçeğe dönüşmesinin önündeki engeller karşısında Apple, tasarım formunun güvenilirliğini sağlanmasının ve giriş-çıkış portlarının ayarlanmasının zor ya da imkansıza yakın olduğunu belirtiyor.

Patent için Apple’ın ilk başvurusunu 17 Ekim 2016 tarihinde yaptığı ve Hoon Sik Kim, Yung-Yu Hsu ve Paul S. Drzaic’in mucit olarak kabul edildiğini belirtelim. Apple’ın bu ve bunun gibi milyonlarca patente sahip olduğunu, genel olarak ortaya çıkan her patentin gerçeğe dönüşmediğini söyleyelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz