Ana Sayfa Haberler iOS 12 Beta 4 ile Kısıtlı USB Modunun Çalışma Şekli Değişti!

iOS 12 Beta 4 ile Kısıtlı USB Modunun Çalışma Şekli Değişti!

0
iOS Kısıtlı USB Modu

Apple, dün iOS 12‘nin en yeni beta sürümü iOS 12 Beta 4‘ü geliştiriciler için yayınladı. Apple’ın en yeni beta sürümü ile USB aksesuarlarının kullanımı için küçük ama etkin bir değişikliğe gittiği ortaya çıktı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/17/ios-12-beta-4-yayinlandi/]

iOS 12 Beta 4 ile Kısıtlı USB Modunun Yeni Çalışma Şekli

iOS 12 Beta 4 ile, Kısıtlı USB Aksesuarları Modu’nun çalışma şekli değişti. Artık cihaz kilitliyken lightning konektörü ile şarj edilebiliyor ancak herhangi bir USB aksesuarı veya bilgisayar bağlandığında, aksesuarın kullanılabilmesi için cihazın kilidinin açılması gerekiyor.

Bu değişimden önce, kolluk kuvvetleri veya veri hırsızları, GreyKey kutusu gibi bir cihazı herhangi bir iPhone’a bağladıklarında kullanabilmek için cihaz kilitli dahi olsa bir saat kullanım süresine sahiptiler. Bu şekilde iPhone’un kilidinin kırılması ve verilerinin çalınma ihtimali vardı ancak Apple, bu bir saatlik süreyi de kaldırarak cihazlarının şifresinin kırılmasının ve verilere erişim sağlanmasını daha güç hale getirmiş oldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/06/ios-12-usb-aksesuarlari-icin-kisitli-mod-nasil-etkinlestirilir-veya-kapatilir/]

Kısıtlı USB Aksesuarları Modu, iOS 11.4.1 güncellemesiyle de kullanılabiliyor. Modun etkin olup olmadığını kontrol etmek için Ayarlar > Face ID/Touch ID ve Parola menüsündeki “Kilitliyken Erişime İzin Ver” başlığı altında yer alan USB Aksesuarları seçeneğine bakmak gerekiyor. Eğer ki, USB Aksesuarları seçeneğinin yanındaki anahtar açıksa, mod cihazınız için kapalı ve USB aksesuarlarının her şekilde cihazınız için erişim izni var demektir.

Ayrıca, iOS 11.4.1 veya iOS 12’nin herhangi bir beta sürümünü çalıştıran cihazlarda, Kısıtlı USB Aksesuarları Modu’nu elle etkinleştirmek için beş kez cihazın yan düğmesine basarak SOS’i etkinleştirmeniz yeterli.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz