Ana Sayfa Apple AB’nin Google’a Kestiği Rekor Ceza En Çok Apple’ın İşine Yarıyor!

AB’nin Google’a Kestiği Rekor Ceza En Çok Apple’ın İşine Yarıyor!

0

Avrupa Komisyonu, Google‘ın rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle şirkete 5 milyar dolarlık rekor bir ceza keserek, Android’in gücünün kötüye kullanıldığını iddia etti. Ceza sonrası Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Apple‘ın kapalı platformu iOS‘un yeteri kadar incelenmediğini ve Android’in üstüne gidildiğini söyledi.

The Wall Street Journal, konuyla ilgili olarak, Android tabanlı akıllı telefonlarda arama, YouTube, Gmail, Google Haritalar gibi Google hizmetlerinin önceden yüklenmiş ve tümüyle ücretsiz olarak sunulmasının yıllardır olan bir uygulama olduğunu söyleyerek, bunun sonucunda Google’ın uygulamaları üzerinden çok sayıda akıllı telefon verilerini toplayarak hedeflenmiş reklamlar sunduğunu işaret ediyor.

Avrupa Komisyonu, rekor cezayı Android’de önceden yüklenmiş olarak sunulan bu uygulamaların rakiplerine rekabet etme fırsatı tanımadığını, kullanıcıların rakip uygulamaları indirmeye teşvik edilmediğine bağlıyor. Bu durumun değişmesi için Google’a yasadışı olan bu uygulamasını 90 gün içinde etkili bir şekilde sonlandırması uyarısında da bulunuldu.

Google, Avrupa ülkelerindeki mevcudiyetini sürdürebilmek için Avrupa Komisyonu’nun talebini kabul etmek zorunda. Bu, Android’te önceden yüklenmiş olarak gelen Chrome, Google aramaları gibi uygulamaların artık önceden yüklenmiş olarak sunulamayacağı anlamına geliyor.

Google, Kararın Ardından Oklarını Apple’a Çevirdi!

Google CEO'su

Kararın ardından, Google’ın CEO’su Sundar Pichai, “Bugünkü karar, Android’i destekleyen herkesi ilgilendiriyor ve herkes için iş modeli oluşturulmasının önünü kapatıyor” dedi. Pichai, kararı yok saydıklarını da sözlerine ekledi. Pichai ayrıca “Karar, Android telefonların iOS telefonlarla rekabet ettiği gerçeğini göz ardı ediyor.” dedi.

Elbetteki Avrupa Komisyonu’nun kestiği bu ceza, hikayenin sonu olmayacak. Şüphesiz Google, itiraz ederek, kararı temyize götürerek mücadele etme yolunu seçecek. Şirketin, Apple’ın iOS’u söz konusu olduğunda AB’nin neden farklı davrandığını sorgulamasını görmek ise oldukça ilginç olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz