Ana Sayfa Haberler Apple, 2018 MacBook Pro’nun Klavyesini Onayladı

Apple, 2018 MacBook Pro’nun Klavyesini Onayladı

0
2018 MacBook Pro Klavye Koruması

Geçtiğimiz hafta, Touch Bar’lı 2018 13 inç MacBook Pro‘nun klavyesini incelemeye alan iFixit, klavyenin düğmelerinin altında ince silikon bir kaplamanın yer aldığını keşfetti. iFixit, bu kaplamanın toza ve kire karşı klavyeyi korumak amacıyla konumlandırıldığı teorisiyle öne çıktı. iFixit, bu teorisini Apple’ın yakın zamanda aldığı bir klavye patentine bağladı.

2018 MacBook Pro’nun Klavyesi Onaylandı

Apple’ın sızdırılan şirket içi yazışmalarında, 2018 MacBook Pro modellerinde yer alan üçüncü nesil kelebek tipi klavyenin her bir düğmesinin altının tozlanmaya ve kirlenmeye karşı ince bir silikonla kaplandığı iddiası doğrulanıyor.

Son birkaç yıldır kelebek tipi mekanizmalı klavyeye sahip Mac sahiplerinden gelen şikayetleri değerlendiren Apple, geçtiğimiz ay ücretsiz onarım programını başlattı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/23/macbook-ve-macbook-pro-icin-klavye-onarim-programi/]

Program kapsamında, 2015 ve sonrası MacBook‘ların ve 2016 ve 2017 MacBook Pro‘ların klavyelerinin veya düğmelerinin ücretsiz değişimi veya onarımı yapılıyor.

Apple’ın onarım programı ile yeni nesil kelebek tipi mekanizmalı klavye veya düğmeleri ile değişim yapması bekleniyordu ancak Cupertino merkezli şirket, yeni nesil klavyenin yalnızca 2018 MacBook Pro modelleri için tasarlandığını, bu nedenle böyle bir değişimin söz konusu olmadığını açıkladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/16/macbook-pro-klavye-onarim-programi-icin-uzucu-haber/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz