Ana Sayfa Haberler Eski iPhone Modellerine Aktivasyon Engeli!

Eski iPhone Modellerine Aktivasyon Engeli!

0
Eski iPhone Modelleri Aktivasyon

ABD’li operatör şirketi Verizon, şirket ağının 5G teknolojisindeki ilerlemesine yardımcı olması amacıyla VoLTE’nin bulunmadığı herhangi bir telefonu aktifleştirmeyi engelleyeceklerini açıkladı.

Verizon’un bu açıklaması, iPhone 4s ve önceki iPhone modellerini kapsıyor. Şirketin bu kararı cihazların artık aktivite edilemeyeceği anlamına geliyor. Verizon, 3GNET CDMA şebekesinin 2019’un sonuna kadar faaliyette kalacağını ancak ardından kullanıma kapatılacağını söylüyor.

iPhone 5, iPhone 5s ve iPhone 5c modelleri LTE ağları için destek sunarken, ilk VoLTE desteği sunan iPhone modeli ise iPhone 6. Verizon’un açıklaması sonrası, iPhone 4s ve önceki modeller artık kullanılamaz hale gelecek. En azından operatörü Verizon olan kullanıcılar için böyle bir durum söz konusu. Verizon ile SIM kilitli eski iPhone modellerinin kullanımı ise kırılmadıkları sürece söz konusu olmayacak.

LTE, hem operatörler hem de müşteriler için sunduğu yüksek indirme hızları ile dünya çapında standart haline gelmeye başladı. Şu anda Türkiye’de de yaygın bir 4.5G (LTE) kullanımı söz konusu ve artık yavaş yavaş testleri gerçekleştirilen 5G’ye geçiş için hazırlıklar yapılıyor.

Ülkemizde giderek yaygınlaşan 4.5G’nin ardından 5G’ye geçilmesiyle benzer bir uygulamanın söz konusu olabilmesi mümkün ancak Türkiye’deki operatörlerin böyle bir karar almasının önünde engeller söz konusu olabilir. Yine de giderek LTE destekli akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla, teknolojik gelişimi takip etmek ve kullanıcılarını bu yönde yönlendirmek için operatörler 3GNET desteğini kesebilirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz