Ana Sayfa Haberler Gorilla Glass 6 Duyuruldu!

Gorilla Glass 6 Duyuruldu!

0
Gorilla Glass 6

Corning, gelecek nesil akıllı telefonların ekranlarının darbelere ve düşürme durumunda zarar görmemesi için geliştirilen Gorilla Glass 6‘yı duyurdu. Yeni nesil Gorilla Glass, çok daha fazla darbeye dayanacak şekilde tasarlandı ve aynı zamanda önceki nesil Gorilla Glass 5’e kıyasla daha yüksekten düşme durumlarında yüksek direnç gösterebiliyor.

Corning, Gorilla Glass 6’yı Duyurdu!

Yeni nesil Gorilla Glass’ı bir basın açıklamasıyla duyuran Corning, araştırma sonuçlarında kullanıcıların akıllı telefonlarını yılda ortalama yedi kez düşürdüklerini ve Gorilla Glass 6’nın birden fazla kez düşmeye karşı dirençli olacak şekilde tasarlandığını söylüyor.

Corning’in basın açıklamasında en etkileyici olan şey, yeni nesil cam kaplamanın yılda ortalama yedi kez olan akıllı telefon düşürmelerine kıyasla iki kat daha fazla düşmeye karşı dirençli kalacak şekilde tasarlanmış olması. Apple‘ın gelecek nesil iPhone‘larında kullanacağı yüksek dirençli Gorilla Glass 6’ın bu yönü ile büyük bir kazanım olacağını belirtelim.

Gorilla Glass 6’nın bu yılki iPhone modellerinin ekranlarında yer alıp almayacağı şimdilik belirsiz. Apple ve Corning’in diğer firmalara göre benzersiz, özel bir ilişkisi var. Bu nedenle Apple, bir sürpriz yaparak 2018 iPhone modellerinde yeni nesil Gorilla Glass’ı kullanabilir.

Apple’ın iPhone’larının gövdesinde özel bir tür cam kullanmasından dolayı, darbelere ve düşürme durumlarına karşı yeni nesil Gorilla Glass’ı tercih etmesinin oldukça önemli bir gelişme olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gorilla Glass Nedir?

Gorilla Glass Nedir

Gorilla Glass, Corning şirketi tarafından geliştirilen ve darbelere karşı oldukça dayanıklı olan özel bir tür cam tabakadır. Darbelere ve çizilmelere karşı direnci oldukça yüksek olan Gorilla Glass, doğada kendiliğinden oluşmuyor. Bir takım moleküllerin (Alüminyum, Silikon ve Oksijen gibi) bir araya getirilmesi ve laboratuvar ortamında işlenmesi ile meydana geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz