Ana Sayfa Apple Huawei, Apple’la Farkı Kapatmakta Kararlı!

Huawei, Apple’la Farkı Kapatmakta Kararlı!

0
Apple ve Huawei

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, bu yılın sonunda 200 milyon akıllı telefonu satışı yapmayı hedeflediğini açıkladı. Böylece, Huawei’nin dünyanın en çok akıllı telefon satışı yapan Apple ve Samsung‘un menziline girerek, aradaki farkı kapatması söz konusu olabilir.

100 Milyon Akıllı Telefon Sevkiyatı

Huawei, en son Nova 3 ve Nova 3i’yi tanıttı. Şirketin CEO’su Yu, Huawei’nin 18 Temmuz itibariyle Huawei’nin önceki yıllara kıyasla gördüğü akıllı telefon sevkiyatında en yüksek seviyesini gördüklerini, toplamda 100 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptıklarını açıkladı.

Huawei’nin başarısı, Apple ve Samsung gibi markaların küresel mobil pazarda arkalarına aldığı rüzgara rağmen ortaya çıkıyor. Apple, 2017 yılında 216,76 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi ancak 2018’in ilk çeyreğinde sevkiyatlarda yüzde 2,8’lik düşüş yaşadı. Pazar lideri Samsung, 317.3 milyon adet sevkiyatla 2017 yılını tamamlasa da 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 2,4 oranında düşüş yaşadı.

IDC’nin araştırma notuna göre Huawei, 2018 yılının ilk çeyreğinde 39.3 milyon telefon sevkiyatı yaptı. Aynı dönemde Apple, 52,2 milyon adet iPhone sevkiyatı yaptı.

2013’ten beri Huawei’nin uzun vadeli hedefi, Samsung ve Apple’ın önüne geçerek dünyanın bir numaralı akıllı telefon satıcısı olmak. Bu hedefe ulaşma konusunda umut veren ilk atılım, şirketin amiral gemilerinin satışı konusunda ABD’de AT & T ve Verizon’la görüşmeye başlamasıyla yaşandı.

AT & T, Ocak ayında ABD’li hükümet yetkililerin Çinli şirketlerle olan anlaşmalara dönük tehditlerden dolayı böyle bir anlaşmaya sıcak bakmadığını açıklamasıyla Huawei’nin planı suya düşmüş oldu.

Her şeye rağmen Huawei, mevcudiyetini güçlendirerek adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin yeni nesil amiral gemisi Mate serisini bu yılın üçüncü çeyreğinde tanıtarak piyasaya sürmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz