Ana Sayfa Haberler iOS 12 ile Hücresel Veri Kullanımının Kontrolü Kolaylaşıyor!

iOS 12 ile Hücresel Veri Kullanımının Kontrolü Kolaylaşıyor!

2
iOS 12 Çıkış Tarihi

Apple, bu hafta, en yeni iOS 12 Beta ve Public Beta sürümlerini yayınladı. Son iOS 12 Beta sürümleri ile Apple’ın bazı iPhone kullanıcılarını memnun edecek bir değişikliğe gittiği ortaya çıktı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/17/ios-12-beta-4-yayinlandi/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/18/ios-12-public-beta-3-yayinlandi/]

iOS 12 ile hücresel veri kullanımını kontrol etmek şimdiye kadar hiç olmadığı kadar kolay hale geliyor. Artık her bir uygulamanın ne kadar hücresel veri kullandığını görmek daha kullanışlı bir gösterime kavuşuyor.

iOS 12 ile Hücresel Veri Kullanımını Görüntüleme

iOS 12 Beta 4 ve iOS 12 Public Beta 3 ile Apple, mobil veri kullanımının görüntülenmesinde küçük bir değişiklik yaptı. Artık mobil veri kullanımını uygulamaların alfabetik sıralanmasına göre değil, uygulamaların veri kullanımına göre yapılıyor. Daha öncesinde, uygulamaların ismine göre alfabetik bir sıralama yapılıyordu ve iPhone’unda onlarca uygulama yüklü olan bir kullanıcı için veri kullanımını görüntülemek tam bir eziyet oluyordu. Apple nihayet bunu değiştirdi.

İyileştirilmiş istatistikleri görmek için en sonki iOS 12 Beta sürümlerinden birini iOS cihazınıza yükledikten sonra, Ayarlar > Hücresel menüsüne gidebilir, “Hücresel Veri” başlığı altından kullanım miktarına göre uygulamaların sıralandığını görebilirsiniz.

iOS 12 Hücresel Veri Kullanımı

Bu menüden, uygulamaların hücresel veri kullanımını engelleyebilmek için yanındaki anahtarları kullanabilirsiniz. Uygulamaların hücresel veri kullanımı engellemeniz durumunda yalnızca Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzda kullanılabilir olacaklarını unutmayın.

Yeni özellik her ne kadar küçük olsa da hücresel veri kullanımı konusunda tasarruf etmek isteyen kullanıcılar için oldukça kullanışlı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

    • Merhaba Ömer. Evet, iOS’ta Hücresel Veri kullanımı uzun zamandır var ancak iOS 12 ile istatistiklerin görüntülenmesinde önemli bir düzenleme yapılıyor. Haberimizde de bu detaya değiniyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz