Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro’nun Klavyesi Sağlamlık Testinde!

2018 MacBook Pro’nun Klavyesi Sağlamlık Testinde!

0
MacBook Pro Klavye Onarım Programı

2018 MacBook Pro modellerinin piyasaya sürülmesinden sonra, geçtiğimiz hafta iFixit, 2018 13 inç MacBook Pro‘yu parçalarına ayırmaya başladı ve yeni nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyenin düğmelerinin altında silikon bir membran/kaplamanın yer aldığını keşfetti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/14/2018-macbook-pro-toz-ve-kir-guclendirilmis-klavye/]

2018 MacBook Pro modellerinde bulunan yeni üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyenin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmeyi amaçlayan iFixit, klavye üstünde bir dizi test gerçekleştirdi.

2018 MacBook Pro’nun Klavyesine Toz Testi

2018 MacBook Pro Klavye Testi

iFixit, klavyeye toz boya atarak, membranın tozu nerede ve nasıl biriktirdiğini görmeyi amaçladı. Test sonucunda klavyenin kelebek tipi mekanizmasının silikon membran sayesinde gerçekten de tozdan korunduğu ortaya çıktı.

Aynı test, daha az korumaya sahip 2017 MacBook Pro klavyesi üzerinde gerçekleştirildi. Toz boyanın klavyenin kelebek tipi mekanizmasına kadar nüfuz ettiği görüldü.

iFixit, birkaç agresif test daha yaparak, membran engelini aşmayı hedefledi. Zorlu testlerin ardından toz boyanın kapalı düğme klipslerine kısmen nüfuz ettiği tespit edildi ve klavyenin ne kadar korunsa da hala toz ve kir nedeniyle küçük bir arıza potansiyeline sahip olduğu kanısına varıldı.

Ayrıca iFixit, silikon membran delinmeyecek kadar sağlam bir yapıya sahip olduğunu belirtiyor. Her ne olursa olsun, 2018 MacBook Pro’nun klavyesinin önceki nesil MacBook Pro modellerine kıyasla toza veya kire karşı daha sağlam olduğu belirtiliyor.

2018 MacBook Pro’nun Klavyesi Parçalarına Ayrıldı

2018 MacBook Pro Klavye

iFixit, toz testinin ardından yeni klavyeyi daha geniş bir incelemeye tabii tutarak, parçalarına ayırdı. Apple’ın son derece sağlamlaştırdığı klavyenin parçalarına ayrılması sonrası yorucu bir deneyim yaşadıklarını söyleyen iFixit, silikon membranın tek kalıptan oluştuğunu tespit etti.

Yeni klavyenin düğmelerinin yeniden tasarlandığı ve 2017 MacBook Pro’nun klavye düğmelerinin 1.5mm olan inceliğine kıyasla yalnızca 1.25mm incelikte olduğu ölçüldü. iFixit’e göre, yeni klavyenin düğmelerinin daha ince olmasının nedeni silikon membranın kullanılmasından kaynaklanıyor.

Apple, yeni nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyenin, 2016 ve 2017 MacBook Pro modellerinin klavyesine kıyasla daha sağlam olduğunu, düğme hatalarını azaltmak için yeniden tasarlandığını kamuoyu ile paylaşmadı. Şirket, bunun yerine, 2018 MacBook Pro’nun klavye düğmelerinin altında yer alan silikon membranın daha sessiz bir yazım deneyimi için bulunduğunu iddiasında. Ancak şirket içi yazışmaların sızdırılmasıyla, Apple’ın Apple Premium Reseller’e, yeni klavyenin toza ve kire karşı güçlendirilmek için silikon bir membrana sahip olduğunu belirttiği ortaya çıktı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/19/apple-2018-macbook-pronun-klavyesini-onayladi/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz