Ana Sayfa Haberler 5G Dönemi Ocak 2019 İtibariyle Başlıyor!

5G Dönemi Ocak 2019 İtibariyle Başlıyor!

0
5G Bağlantı

ABD’de bulunan ve çok uluslu bir telekomünikasyon şirketi olan AT&T, Ocak ayında birçok şehirde mobil 5G hizmetini başlatma sözü vermişti. Şirket, 5G hizmetini kullanıma sunacağı üç şehri belirlediğini duyurdu.

Şirket, Şubat 2019 itibariyle Dallas, Atlanta ve Waco şehirlerinde yüksek hızlı internet hizmetinin kullanıma sunulması için hazırlıkları tamamladığını ve Charlotte, Raleigh ve Oklahoma’yı da 5G’nin kullanıma sunulacağı şehirler listesine eklediğini açıkladı. 5G hizmetinin kullanıma sunulması konusunda operatörün şehir nüfusunu baz aldığı belirtiliyor.

Operatörün 5G hizmetinin sağlayacağı internet hızı konusunda henüz tam bir tanımlama yapılamıyor olsa da, AT&T’nin 3GPP endüstri standartlarına bağlı kalacağı ve yüksek gigabit hızları ile teorik olarak en yüksek mobil internet hızını sunması bekleniyor.

5G Hızı

Ayrıca, bir diğer ABD merkezli operatör Sprint de kendi 5G hizmetini sunacağı ABD şehirleri belirledi.

Apple‘ın yeni cihazlarında 5G modemlerine yer verip vermeyeceği henüz belli değil ancak şirketin 5G teknolojisi için birçok çalışma ve bir dizi testler yaptığı biliniyor.

5G teknolojisi için birtakım zorluklar söz konusu. 5G dalgalarının düşük dağılımından dolayı geleneksel LTE teknolojisine kıyasla Wi-Fi’a çok yakın bir yapıya sahip ve daha fazla baz istasyonunun kullanılması gerekiyor. Öyle ki, 5G teknolojisinin benimsenebilir olması için cadde ve sokaklardaki lambalardan mağazalara kadar birçok yere küçük hücreli bağlantı cihazının konumlandırılması söz konusu.

Türkiye için 5G hizmetinin kullanıma sunulması adına operatörlerin de kendi testlerini yaptıklarını hatırlatalım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz