Ana Sayfa Apple Apple, Yenilikçi Yönünden Uzaklaştı mı?

Apple, Yenilikçi Yönünden Uzaklaştı mı?

0

Apple‘ın reklam ajansının 12 yıldır yaratıcı yönetmenliği görevini üstlenen ve ünlü “Think Different” sloganın kullanıldığı reklam kampanyasına öncülük eden Ken Segall, Cupertino merkezli şirketin Steve Jobs sonrası daha az yenilikçi olup olmadığı tartışmalarına dahil olarak değerlendirmelerde bulundu.

Segall, Steve Jobs‘un Apple’ın yenilikçi olma konusunda benzersiz bir rol oynamasına rağmen Tim Cook’un liderliğinde hiçbir şeyin değişmediğini düşünüyor. Akıllı telefon pazarında inovatif olmak için çok fazla seçeneğin bulunmadığını da sözlerine ekliyor.

Apple Kim Segall

Segall’e göre, akıllı telefon pazarının form faktörü yıllardır değişmeden kaldı. Ona göre, akıllı telefon pazarı güç ve taşınabilirlik konusunda PC pazarına büyük benzerlik gösteriyor.

Apple’ın eski reklam gurusu, daha önce Steve Jobs’ın en önemli mirası olan sadelikten Apple’ın uzaklaştığı değerlendirmesinde buluşmuştu. Segall’e göre, Apple’ın bu mirası kaybetmesinin en önemli nedeni Tim Cook ile Steve Jobs’ın çok farklı bakış açısına sahip olmasından kaynaklanıyor. Cook’a kıyasla Steve Jobs, herhangi bir işi üstlendiğinde işi tüm yönü ile üstlenen, kendi güçlü ve zayıf yönlerinin tamamen farkında olan biriydi.

Segall, her ne kadar Apple’ı eleştirse de şirketin sunduğu deneyimin diğer tüm teknoloji şirketlerine kıyasla hala oldukça sade olduğunu ve Apple’ın bu konuda iyi bir iş çıkardığını düşünüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz