Ana Sayfa Haberler 100 Dolara Satılan iPhone X Görenleri Şaşırtıyor!

100 Dolara Satılan iPhone X Görenleri Şaşırtıyor!

0
Sahte iPhone X

Dünyanın en pahalı akıllı telefonu olan iPhone X’un sahte akıllı telefon üreticileri için oldukça önemli bir yeri var.

Motherboard ekibi, bu tür iPhone X’dan birini almayı başardı ve 7.499 TL’den başlayan fiyatı ile cep yakan iPhone X’u on beşte bir fiyatına satın almış oldular.

100 Dolarlık iPhone X

iPhone X Klonu

100 dolarlık iPhone X’un orijinal iPhone X’a benzer bir kutu ve kutu ambalajına sahip olması ilk bakışta kutunun içindeki telefonun gerçek olduğu hissini veriyor. Bu his, kutu içindeki cihazı görene kadar sürüyor. Çentik ve cihazın genel görünümü iPhone X’a pek yakın olmasa da benzer bir görünüm sunuyor.

Sahte iPhone X’un işletim sistemi beklenildiği Android ve birçok soruna sahip. Yine de iOS’ta göreceğiniz arayüz ve uygulama simgeleri var ancak bu simgeler de telefon gibi tümüyle sahte. Mesela Apple’ın Harita uygulamasının simgesine sahip uygulamayı açtığınızda Google Haritalar açılıyor.

Motherboard, bir kullanıcı için böyle bir telefonun ne kadar tehlikeli olabileceği konusunda fikir verebilmek adına güvenlik araştırmacısı Chris Evans ile konuştu.

Evans’a göre, telefonda çeşitli ve farklı kaynaklardan alınan kodlarla birlikte Android’in bir sürümü çalıştırılıyor. Yazılımda birçok kötü amaçlı uygulamanın yer aldığını dile getiren Evans, telefonun güvenlik özelliklerinden tümüyle yoksun olduğu belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz